Ingredience
- 150 ml smetany 30 – 40 %
- 3 vejce
- Přírodní vanilkový extrakt / vanilkový lusk
- 1 – 2 lžíce cukru moučka
- ½ lžičky skořice
- špetka soli
- 4 velké nebo 6 menších plátků máslové briošky (případně toustového chleba)
- 100 g másla
- 1 banán
- Ořechy podle chuti
- 2 lžíce cukru krupice
- 50 – 70 g másla
- Javorový sirup
- Borůvky na ozdobu (nemusí být)
Postup
- Briošku nakrájejte na plátky. Vejce prošlehejte se smetanou, vanilkou, skořicí a cukrem moučka. Pánvičku se silným dnem rozehřejte na střední stupeň a přihoďte 50 g másla. Polovinu plátků briošky namočte v připravené vaječné směsi z obou stran. Osmažte z každé strany dozlatova. Poté pánev vytřete kuchyňskou utěrkou a přidejte dalších 50 g másla. Připravte zbytek chleba stejným způsobem.
- Mezitím co smažíte french tousty, připravte si karamelizovaný banán. Rozpalte si pánev na střední stupeň, přidejte máslo a až se rozpustí, položte na něj banány nakrájené na menší části. Po 2 minutách je obraťte a zasypte cukrem krupice a oblíbenými ořechy. Až cukr zkaramelizuje, opatrně promíchejte a sundejte z plotny.
- Tousty servírujte s banánem a javorovým sirupem. Na závěr můžete jídlo ozdobit borůvkami.
- TIP: Máte rádi burákové máslo? Promažte briošku lžící másla a přikryjte druhou. Poté postupujte stejně (namočte ve směsi a osmažte). Výborné je to i s čokoládou!
Dobrou chuť :)
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.