Od Karolíny, expertky na výživu: Zimní pohár „Black forest”

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 150 g smetany ke šlehání (double cream) Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Výjimečně a v rozumném množství si smetanu dopřát můžete. Vždy si spočítejte, kolik jí ve skutečnosti sníte v jedné porci. Často pak může být snědené množství zanedbatelné.

    400 g nízkotučného tvarohu Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Je dobrým zdrojem bílkovin, zasytí a patří mezi mléčné výrobky s nízkým podílem tuku.

    1,5 lžičky vanilkového cukru

    4 kostičky hořké čokolády se 78 % kakaa + na ozdobení Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: V rozumném množství je kvalitní čokoláda ve výživě v pořádku. Pamatujte si základní pravidlo. Čím více kakaa bude čokoláda obsahovat, tím méně cukru v ní najdete.

    4 ks ovesných máslových sušenek

    550 g mražené směsi ovoce „black forest” (višně, ostružiny, černý rybíz)

  • Pro ještě lepší chuť:

    100 ml nealkoholického punče Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Minimálně slazený nápoj složený z pramenité vody a ovocných džusů je mnohem lepší variantou než sladké sirupy nebo limonády, vyráběné pouze z vody, cukru a barviv.

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vychlazenou smetanu vyšlehejte do tuha a poté jemně gumovou stěrkou vmíchejte tvaroh a vanilkový cukr.
  2. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a v malém hrnci prohřejte mražené ovoce se 100 ml vody nebo pro intenzivnější ovocnou chuť využijte triku šéfkuchařů a místo vody k ovoci přidejte nealkoholický punč, pro dospěláky sáhněte klidně po tom klasickém.
  3. Nyní můžete začít vrstvit do skleniček. Do každé dejte dvě lžíce smetanového krému, navrch rozdělte 2/3 množství ovoce a zakapejte připravenou rozpuštěnou čokoládou. Nyní vytvořte v každé skleničce tenkou vrstvu z nadrcených ovesných sušenek.
  4. Na závěr do skleniček rozdělte zbytek smetanového krému a ovoce a jemně posypejte nastrouhanými čokoládovými hoblinkami.
  5. Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.