Od Karolíny, expertky na výživu: Tvarožník s drobenkou a malinami

Klasický český moučník je takovou zdravější verzí cheesecaku bez sušenek. Skvěle se hodí k odpolednímu čaji, ale díky křupavé ovesné drobence i jako zpestření snídaně.

servings

Počet porcí

10-12

preparation

Doba přípravy

15 minut + 30 minut pečení

Ingredience

  • Suroviny na formu o průměru 24 cm:

    3 vejce

    60 g třtinového cukru

    800 g netučného tvarohu Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Tvaroh je skvělým zdrojem plnohodnotných mléčných bílkovin.

    4 lžíce hrubé mouky + na vysypání formy

    1 lžička kypřicího prášku

    máslo na vymazání formy

    Drobenka:

    50 g studeného másla

    60 g ovesných vloček Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jsou zdrojem komplexních sacharidů, nerozpustné i rozpustné vlákniny, obsahují prospěšné beta-glukany, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi.

    50 g plátků mandlí Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Ořechy obsahují kvalitní rostlinné tuky a slouží také jako nerozpustná vláknina.

    1/3 lžičky skořice

    30 g třtinového cukru

    Na dokončení:

    125 g mražených malin Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Mražené ovoce není horší, než čerstvé. Mnohdy obsahuje více vitamínů, než ovoce čerstvé, které již není v kondici.

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Z tvarohu nechte odkapat přes plátýnko syrovátku. Bude to trvat alespoň 4 hodiny, ale můžete nechat tvaroh vykapat i v lednici přes noc.
  2. Než se pustíte do míchání koláče, připravte si drobenku. V menší misce důkladně promíchejte všechny ingredience a odložte stranou.
  3. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Ve větší míse prošlehejte vejce s cukrem, poté přidejte vykapaný tvaroh a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. V menší misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva, prosijte postupně do tvarohového základu a gumovou stěrkou jemně vmíchejte.
  5. Základ na koláč nalijte do připravené formy, poklaďte mraženými malinami a posypte připravenou drobenkou. Vložte do rozehřáté trouby a nechte péct přibližně 30 minut.
  6. Upečený koláč nechte opatrně vychladnout ve formě a krájejte až bude chladný. Při chladnutí zpevní a nebude se roztékat.
  7. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Veronika S.
3 let před
Hodnocení :
     

Nápad s vločkovo-mandlovou drobenkou je skvělý. Měla jsem málo malin, tak jsem přidala černý rybíz, a koláč je výborný. Chystám se ho vyzkoušet i s trochou jablek.