Ingredience
250 g kuliček mozzarelly Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Ta pravá se vyrábí z buvolího mléka. Ve srovnání s u nás běžnější mozzarellou z mléka kravského má chuť mírně kyselou a mekčí, krémovější texturu.4 plátky sušených rajčat
2 lžíce nasekaných bazalkových lístků
lžíce nasekaného tymiánu
lžíce nasekané hladkolisté petržele
6 lžic olivového oleje Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Patří mezi nejhodnotnějsí oleje vůbec. Je vhodný k použití ve studené kuchyni i na rychlé restování.stroužek česneku
špetka sušených chilli vloček
špetka čerstvě namletého pepře
320 g celozrnných těstovin Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Ve srovnání s klasickými těstovinami obsahují větší podíl vlákniny, proto mají ve zdravém a pestrém jídelníčku své místo.250 g cherry rajčat
hrst listů divoké rukoly
Postup
- Začněte tím, že si namarinujete mozzarelu. Ideální je sáhnout po mozzarellových kuličkách, ale můžete vzít větší mozzarellu a natrhat jí na menší kousky.
- Dejte jí do misky, přidejte najemno nasekaná sušená rajčata, bylinky, olivový olej a prolisovaný česnek. Opepřete, přidejte špetku chilli vloček a důkladně promíchejte. Misku zakryjte fólií a nechte v lednici alespoň hodinu uležet.
- Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu a nechte ve velké míse vychladnout.
- Do mísy přidejte rozpůlená cherry rajčata, rukolové listy a marinovanou mozzarellu i s olejem. Promíchejte. Salát udržujte před podáváním v chladu.
- TIP: Místo celozrnných těstovin můžete sáhnout po těstovinách cizrnových nebo těstovinách z červené čočky, které mají vysoký obsah bílkovin.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.