Ingredience
500 g grenaille brambor
1 lžíce řepkového oleje + na pokapání camembertů před grilováním Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Na grilování používejte řepkový nebo rafinovaný olivový olej, který vydrží i teplotu nad 200 °C. Panenský olivový olej se začíná brzy přepalovat a tvoří pak zdraví škodlivé sloučeniny.4 camemberty
snítka čerstvého rozmarýnu
250 g salátových listů (směs rukoly, baby špenátu a řeřichy)
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce olivového oleje Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Je ideální za studena do salátů, pomazánek nebo na rychlé restování do 180 °C.mořská sůl a čerstvě namletý pepř
-
Tip od Karolíny: Tmavě zbarvené plody obsahují rostlinné flavonoidy anthokyany, které jsou silné antioxidanty a s velkou pravděpodobností působí preventivně proti nádorovým onemocněním. Ničí se při tepelné úpravě, proto si ostružiny a další tmavé plody dopřejte raději syrové.
50 g vlašských ořechů Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Jsou zdrojem zdravých rostlinných tuků a vlákniny. Při redukční dietě si ovšem dejte pozor na množství, které denně konzumujete.
Postup
- Brambory omyjeme, osušíme a promícháme s řepkovým olejem. Rozložíme na gril.
- Camemberty položíme na čtverce alobalu. Na svrchní straně uprostřed uděláme špičkou nože křížek, do kterého zatlačíme palcem několik kousků čerstvého rozmarýnu. Díky tomuto průřezu se sýr lépe prohřeje a navíc bude vonět bylinkami i uvnitř ve střídce.
- Sýr zakapeme řepkovým olejem, zabalíme do balíčku a přidáme na gril k bramborám. Grilujeme, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou a balíček se sýrem nebude na dotek zřetelně měkký.
- Salátové listy důkladně omyjeme a necháme z nich odkapat přebytečnou vodu. V míse promícháme se zálivkou, kterou připravíme z javorového sirupu, limetkové šťávy, 2 lžic olivového oleje, soli a pepře.
- K salátu přidáme ostružiny a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pečenými bramborami, navrch každého salátu položíme horký camembert a posypeme kousky vlašských ořechů.
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.