Od Karolíny, expertky na výživu: Parmezánové ravioli se šalvějovým máslem

?

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 500 g chlazených těstovin ravioli s parmezánem

    20 g másla Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Ačkoliv patří mezi tuky, které by se v jídelníčku měly vyskytovat v méně, v malém množství rozděleném mezi 4 osoby nepředstavuje problém. I malé množství másla přidaného do vhodnějšího rostlinného oleje jídlo příjemně ovoní.

    20 ml olivového oleje Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Patří mezi nejzdravější tuky vůbec. Ideální je pro použití za studena, ale je vhodný i na restování do 180 °C.

    2 snítky čerstvé šalvěje

    čerstvě namletý pepř

    hoblinky parmezánu k dozdobení Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jedná se o sýr s vyšším obsahem soli, proto ho konzumujte s mírou. V lednici vám vydrží opravdu dlouho, stačí ho skladovat v krabičce s víčkem a balení občas vyměnit.

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte ravioli, vařte 3 minuty a poté slijte. Vodu není třeba příliš solit, těstoviny jsou díky parmezánové náplni slané dostatečně.
  2. Mezitím si připravte šalvějové máslo. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej, přidejte k němu lístky šalvěje a 3 minuty zvolna opékejte. Dejte pozor, abyste máslo nespálili a nezhořklo.
  3. Do pánve přidejte hotové ravioli, důkladně promíchejte.
  4. Rozdělte ještě teplé na talíře, dochuťte čerstvě namletým černým pepřem a pár hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!
  5. Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.