Ingredience
500 g chlazených těstovin ravioli s parmezánem
Tip od Karolíny: Ačkoliv patří mezi tuky, které by se v jídelníčku měly vyskytovat v méně, v malém množství rozděleném mezi 4 osoby nepředstavuje problém. I malé množství másla přidaného do vhodnějšího rostlinného oleje jídlo příjemně ovoní.
20 ml olivového oleje Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Patří mezi nejzdravější tuky vůbec. Ideální je pro použití za studena, ale je vhodný i na restování do 180 °C.
2 snítky čerstvé šalvěje
čerstvě namletý pepř
hoblinky parmezánu k dozdobení Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Jedná se o sýr s vyšším obsahem soli, proto ho konzumujte s mírou. V lednici vám vydrží opravdu dlouho, stačí ho skladovat v krabičce s víčkem a balení občas vyměnit.
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte ravioli, vařte 3 minuty a poté slijte. Vodu není třeba příliš solit, těstoviny jsou díky parmezánové náplni slané dostatečně.
- Mezitím si připravte šalvějové máslo. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej, přidejte k němu lístky šalvěje a 3 minuty zvolna opékejte. Dejte pozor, abyste máslo nespálili a nezhořklo.
- Do pánve přidejte hotové ravioli, důkladně promíchejte.
- Rozdělte ještě teplé na talíře, dochuťte čerstvě namletým černým pepřem a pár hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.