Od Karolíny, expertky na výživu: Ovesná kaše s mákem a vanilkou připravená za studena

Častou výmluvou, kterou používají lidé, kteří nesnídají, je nedostatek času. Pokud se nechcete ráno zdržovat vařením ovesné kaše a raději si pospíte, vyzkoušejte ovesnou kaši, která se připraví sama přes noc. Ráno jí jen přesunete do skleničky a vezmete s sebou do práce.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

5 minut

Ingredience

  • 6 lžic ovesných vloček určených na přípravu kaše Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jsou ideální surovinou na snídani. Obsahují komplexní (složené) sacharidy, které organismus tráví postupně celé dopoledne. Díky beta-glukanům, součásti rozpustné vlákniny, přispívá jejich pravidelná konzumace ke snížení cholesterolu a hladiny krevního cukru.
  • 2 lžíce máku Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Obsahuje některé minerální látky, z nichž nejdiskutovanější je vápník. Ten se bohužel váže s kyselinou fytovou do nerozpustných sloučenin a proto ho tělo využije minimálně, stejně jako vápník s ostatních rostlinných zdrojů.
  • 1 kelímek řeckého jogurtu Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: O autenticitě řeckého jogurtu nerozhoduje množství tuku, ale způsob výroby. Pravý řecký jogurt se vyrábí odebíráním části syrovátky, proto je tolik hustý a krémový. Obsahuje také větší množství bílkovin ve srovnání s jinými jogurty.
  • 1 kelímek mléka Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Můžeme ho nazvat skutečnou superpotravinou. Je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, vitaminů rozpustných ve vodě i v tucích (A, D, E a vitaminy skupiny B), vápníku a dalších minerálních látek. Jedná se navíc o nutrienty s vysokou biologickou hodnotou a dobrou vstřebatelností.
  • 1 lžíce javorového sirupu Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Nejedná se o dietní náhradu cukru. Jeho kalorická hodnota i chemická struktura je téměř shodná s třtinovým nebo klasickým řepným cukrem. Tato varianta sladidla je ovšem mnohem vhodnější než dnes tolik oblíbený agávový sirup. Sirup z agáve je totiž složen výhradně z fruktózy, která zatěžuje játra a její nadměrná konzumace přispívá k jejich ztučnění.
  • pár kapek vanilkového extraktu

  • ovoce dle chuti

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. V misce smícháme vločky, mák, jogurt a mléko a vše důkladně promícháme, aby se každá vločka obalila tekutinou.
  2. Dochutíme vanilkovým extraktem a javorovým sirupem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc odpočívat v lednici nebo na jiném chladném místě.
  3. Ráno rozdělíme kaši do skleniček nebo misek, ozdobíme oblíbeným ovocem a případně ještě dochutíme malým množstvím javorového sirupu.
  4. Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments