Ingredience
4 plátky kvasového chleba
4 lžíce hummusu M&S se sníženým obsahem tuku Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Luštěniny jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů i bílkovin zároveň. Oblíbená cizrnová pomazánka vám pomůže zařadit luštěniny do jídelníčku pravidelně a ta s menším množstvím olivového oleje obsahuje navíc o poznání méně kalorií.1 červená a 1 žlutá paprika Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Paprika je skvělým zdrojem vlákniny a obsahuje dokonce více vitaminu C, než citrony.250 g sýru halloumi
2 lžíce bazalkového pesta Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Kvalitní bazalkové pesto by mělo obsahovat především bazalku. A tu byste proto měli najít ve složení na prvním místě.větší hrst divoké rukoly
-
Tip od Karolíny: Je skvělým zdrojem příznivých mono- a polynenasycených mastných kyselin a vitaminu E. Kouřový bod toho panenského se pohybuje kolem 180 °C, proto se hodí na rychlé restování a konzumaci za studena.
Postup
- Troubu rozpálíme na 200 °C. Na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem položíme omyté papriky. Buď v celku, nebo přepůlené a bez zrníček. Pečeme dokud se na povrchu slupky paprik nevytvoří spálené skvrny. Poté přesuneme papriky do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zapařit. Slupka z paprik se tak uvolní a půjde perfektně stáhnout.
- Sýr halloumi omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Potřeme je bazalkovým pestem a na trošce olivového oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova.
- Mezitím očistíme papriky. Sloupneme spálenou slupku, případně vyjmeme zrníčka a papriky nakrájíme na silnější proužky. V misce promícháme s trochou olivového oleje.
- Plátky kvasového chleba opečeme na sucho na pánvi a potřeme hummusem. Obložíme lístky divoké rukoly a pečenou paprikou. Navrch položíme grilovaný halloumi sýr a obložený chléb zakapeme trochou bazalkového pesta.
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.