Od Karolíny, expertky na výživu: Melounový salát s fetou a avokádem

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 1 baby vodní meloun nebo 1/2 menšího melounu Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Meloun je zelenina obsahující 91 % vody, v létě proto pomáhá s hydratací organismu.

    1 zralé avokádo Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Obsahuje velké množství kvalitních rostlinných tuků, proto ho během redukční diety zařazuje v rozumném množství. Jako porce vám postačí polovina menšího nebo čtvrtina většího plodu.

    1/2 salátové okurky

    hrst čerstvých listů máty

    200 g sýru feta Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jedná se o sýr s poměrně vysokým obsahem soli. Další obsah soli v receptu se proto snažte vědomě snížit a pokrm již nedosolujte.

    4 lžíce olivového oleje Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Je zdrojem vitaminu E a zdraví prospěšných rostlinných tuků. Je vhodný při použití za studena a na rychlé restování.

    černý pepř

    2 lžíce najemno nasekaných nesolených pistácií

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Meloun omyjte a nakrájejte na větší kousky, lžící vydlabejte kousky avokáda, okurku pokrájejte na kolečka nebo kostky a vše smíchejte ve velké míse spolu s natrhanou mátou.
  2. Přidejte nalámanou nebo na kostičky pokrájenou fetu, zakapejte olivovým olejem, dochuťte čerstvě mletým pepřem. Nakonec posypte nasekanými pistáciemi.
  3. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments