Od Karolíny, expertky na výživu: Mandlové tartletky s ricottovým krémem a malinami

Skvělý recept, který zaručeně nezklame i při zvláštních příležitostech, jako je třeba Valentýn.

servings

Počet porcí

8 porcí

preparation

Doba přípravy

45 minut

Ingredience

  • 2/3 hrnku mletých mandlí Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Mandle patří mezi méně kalorické druhy ořechů a jsou zdrojem vlákniny, vitaminu E a důležitých minerálních látek, jako je hořčík nebo draslík. Díky obsahu těchto minerálů pomáhají předcházet svalovým křečím nebo migrénám. Stejně jako další ořechy, mandle jsou skvělým zdrojem kvalitních rostlinných tuků.
  • 2/3 hrnku celozrnné mouky

  • 1 malé vejce

  • 1,5 lžíce studeného másla

  • 1,5 lžíce mléka

  • 1,5 lžíce třtinového cukru Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Nejedná se o dietní náhradu bílého cukru. Jeho kalorická hodnota i chemická struktura je téměř shodná s klasickým řepným cukrem. Díky obsahu melasy má ale výraznou karamelovou chuť, kterou zanechá i finálnímu výrobku.
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva

  • špetka soli

  • Na krém:

  • 250 g ricotty Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Italský sýr, který se vyrábí ze syrovátky zbylé z výroby běžných sýrů. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a minimum tuků, proto patří mezi sýry s nízkou kalorickou hodnotou. Je tak vhodný i při redukční dietě nejen na přípravu dezertů, ale i pomazánek.
  • 250 g mascarpone

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • kůra z jednoho citronu

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • Na ozdobu:

  • maliny

  • plátky mandlí opražené na sucho na pánvi

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Všechny suroviny na smícháme a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rovnoměrně v tenké vrstvě namačkáme do formiček na tartaletky a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut, dokud košíčky nezezlátnou.
  3. Ještě teplé je vyklepneme z formiček a necháme vychladnout stranou.
  4. Mezitím si připravíme krém. Prošleháme mascarpone a po lžících přidáváme ricottu.
  5. Postupně přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru a také vanilkový extrakt.
  6. Vychlazené košíčky plníme krémem a zdobíme malinami a praženými mandlovými plátky.
  7. Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments