Od Karolíny, expertky na výživu: Grilované broskve s mozzarellou

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 3 plátky světlého pšeničného chleba

    6 lžic olivového oleje Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Je zdrojem vitaminu E a zdraví prospěšných rostlinných tuků. Je vhodný při použití za studena a na rychlé restování.

    2 menší stroužky česneku

    4 broskve

    250 g buvolí mozzarelly Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Ta pravá se vyrábí z buvolího mléka. Ve srovnání s u nás běžnější mozzarellou z mléka kravského má chuť mírně kyselou a měkčí, krémovější texturu.

    3 lžíce najemno nasekané máty

    bílý pepř Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jedná se o červený pepř zbavený slupky. Má jemnou chuť, proto se právě k mozzarelle skvěle hodí.

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Chléb nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s dvěma prolisovanými stroužky česneku, nalijte do misky na chléb a prsty promíchejte. Rozložte na plech a nechte péct do křupava. Během pečení nezapomeňte chléb občas promíchat, ať se shora nespálí.
  2. Broskve omyjte a rozdělte na čtvrtiny. Rozkrojenou stranu potřete olejem a položte na gril nebo rozpálenou pánev a lehce opečte. Mezitím smíchejte v mističce zbylý olej se třemi lžícemi nasekané máty.
  3. Na talíř skládejte opečené broskve s natrhanou mozzarellou, posypte krutony a zakapejte olivovým olejem s kousky máty. Nakonec lehce dochuťte čerstvě mletým bílým pepřem.
  4. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments