Ingredience
3 plátky světlého pšeničného chleba
6 lžic olivového oleje Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Je zdrojem vitaminu E a zdraví prospěšných rostlinných tuků. Je vhodný při použití za studena a na rychlé restování.2 menší stroužky česneku
4 broskve
250 g buvolí mozzarelly Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Ta pravá se vyrábí z buvolího mléka. Ve srovnání s u nás běžnější mozzarellou z mléka kravského má chuť mírně kyselou a měkčí, krémovější texturu.3 lžíce najemno nasekané máty
Tip od Karolíny: Jedná se o červený pepř zbavený slupky. Má jemnou chuť, proto se právě k mozzarelle skvěle hodí.
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Chléb nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s dvěma prolisovanými stroužky česneku, nalijte do misky na chléb a prsty promíchejte. Rozložte na plech a nechte péct do křupava. Během pečení nezapomeňte chléb občas promíchat, ať se shora nespálí.
- Broskve omyjte a rozdělte na čtvrtiny. Rozkrojenou stranu potřete olejem a položte na gril nebo rozpálenou pánev a lehce opečte. Mezitím smíchejte v mističce zbylý olej se třemi lžícemi nasekané máty.
- Na talíř skládejte opečené broskve s natrhanou mozzarellou, posypte krutony a zakapejte olivovým olejem s kousky máty. Nakonec lehce dochuťte čerstvě mletým bílým pepřem.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.