Od Karolíny, expertky na výživu: Cizrnové “krutony”

Do salátu, do polévky, místo smažených brambůrků. Cizrnové krutony jsou snadné na přípravu a bude vám stačit mít v zásobě plechovku cizrny.

servings

Počet porcí

2 -4

preparation

Doba přípravy

10 minut + 35-45 minut pečení

Ingredience

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Konzervovanou cizrnu slijte a důkladně propláchněte v cedníku. Cizrnu vysypte do čisté utěrky a osušte. Chcete-li cizrnové krutony co nejlepší, dejte si práci a ze zrn slupku sloupněte. Můžete je lehce promnout v utěrce, slupku tak uvolníte a půjde lépe odstranit.
  3. Oloupanou cizrnu vsypte do misky, promíchejte s řepkovým olejem a kořením, přidejte špetku sušené cibule a česneku, můžete přidat také bylinky. Nad miskou párkrát otočte mlýnkem s pepřem a důkladně promíchejte.
  4. Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do rozpálené trouby a pečte 35-45 minut, dokud zrnka nezezlátnou a nebudou na skus křupat.
  5. Hotové cizrnové krutony jemně dosolte a přidejte do salátu nebo polévky jako zdroj vlákniny.
  6. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments