Ingredience
1 plechovka konzervované cizrny (240 g po slití nálevu) Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Luštěniny jsou zdrojem komplexních sacharidů a vlákniny. Cizrna obsahuje přibližně 12 g vlákniny ve 100 g.
1 lžička řepkového oleje Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Má téměř ideální poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin a vydrží i vysoké teploty při pečení.
0,5 lžičky sladké papriky
špetka sušené cibule a česneku
sušené bylinky dle chuti Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Koření skladujte v temnu v dobře těsnících skleničkách. Jen tak si ponechá chuť a vůni co nejdéle.
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Konzervovanou cizrnu slijte a důkladně propláchněte v cedníku. Cizrnu vysypte do čisté utěrky a osušte. Chcete-li cizrnové krutony co nejlepší, dejte si práci a ze zrn slupku sloupněte. Můžete je lehce promnout v utěrce, slupku tak uvolníte a půjde lépe odstranit.
- Oloupanou cizrnu vsypte do misky, promíchejte s řepkovým olejem a kořením, přidejte špetku sušené cibule a česneku, můžete přidat také bylinky. Nad miskou párkrát otočte mlýnkem s pepřem a důkladně promíchejte.
- Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do rozpálené trouby a pečte 35-45 minut, dokud zrnka nezezlátnou a nebudou na skus křupat.
- Hotové cizrnové krutony jemně dosolte a přidejte do salátu nebo polévky jako zdroj vlákniny.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Vypadá to luxusně. Ještě bych si k tomu nalil nějaký Plantation rum 🙂