Ingredience
300 g smetanového sýru Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Cream cheese je měkký nezralý sýr, který vzniká srážením smetany pomocí bakterií mléčného kvašení. Po vysrážení se nechává přes noc v chladu ze sýru odkapat (při tradičním postupu v zavěšených mušelínových sáčcích) syrovátka.
150 g zakysané smetany s 18 % tuku Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Tučnější smetanu si v malém množství můžete bez výčitek dopřát.
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
4 ks ovesných sušenek Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Čtěte pozorně složení, ovesné sušenky by měly obsahovat alespoň třetinu hmotnosti ovesných vloček a v ideálním případě i celozrnnou mouku.
sezonní ovoce
Postup
- Ve velké míse dohladka vyšlehejte krémový sýr se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
- Sušenky nadrťte na menší kousky a rozdělte do připravených skleniček. Na ně navrstvěte vyšlehaný krém a ozdobte pokrájeným sezonním ovocem.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.