Od Karolíny, expertky na výživu: Cheesecake do skleničky

Oblíbený dezert v nepečené verzi, kterou můžete jednoduše sbalit do piknikového košíku a vzít s sebou do parku či na zahradu. Připravit ho vám zabere jen pár minut, takže ho můžete naservírovat i nečekané návštěvě.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 300 g smetanového sýru Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Cream cheese je měkký nezralý sýr, který vzniká srážením smetany pomocí bakterií mléčného kvašení. Po vysrážení se nechává přes noc v chladu ze sýru odkapat (při tradičním postupu v zavěšených mušelínových sáčcích) syrovátka.

    150 g zakysané smetany s 18 % tuku Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Tučnější smetanu si v malém množství můžete bez výčitek dopřát.

    2 lžíce moučkového cukru

    1 lžíce citronové šťávy

    1 lžička vanilkového extraktu

    4 ks ovesných sušenek Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Čtěte pozorně složení, ovesné sušenky by měly obsahovat alespoň třetinu hmotnosti ovesných vloček a v ideálním případě i celozrnnou mouku.

    sezonní ovoce

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Ve velké míse dohladka vyšlehejte krémový sýr se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem.
  2. Sušenky nadrťte na menší kousky a rozdělte do připravených skleniček. Na ně navrstvěte vyšlehaný krém a ozdobte pokrájeným sezonním ovocem.
  3. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravila expertka na výživu Karolína Fourová.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments