Od Karolíny, expertky na výživu: Bezlepková ovesná kaše se skořicí a pomerančem

I v případě, že se musíte vyhýbat lepku, tak nejste nutně odsouzeni snídat rýžové kaše, které obsahují celkem málo vlákniny. Ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové a pokud jsou zpracovávány odděleně od ostatních obilovin, můžete si dopřát fantastickou ovesnou kaši i při bezlepkové dietě.

servings

Počet porcí

1

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 64 g bezlepkových ovesných vloček (2 sáčky) Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jsou přirozeně bezlepkové, jsou zdrojem komplexních sacharidů, které organismus dlouho tráví, vlákniny a také prospěšných beta-glukanů. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, krevní tlak i hladinu cukru.

    240 ml polotučného mléka Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Je zdrojem tuků i bílkovin. Ovesná kaše připravená v mléce proto zasytí mnohem déle, než ovesná kaše vařená ve vodě.

    1/2 lžičky mleté skořice

    špetka soli

    1 větší šťavnatý pomeranč Klikni pro tip

    Tip od Karolíny: Jsou zdrojem vitaminu C, který podporuje vstřebávání železa obsaženého v ovesných vločkách. Proto je tato kombinace na snídani ideální.

    2 lžíce vody

    zarovnaná lžička medu

    1-2 lžíce vyloupaných pistácií

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na větší kousky. I se šťávou přesuňte do malého hrnce, přidejte vodu a med a povařte, dokud se med nerozpustí a šťáva lehce nezhoustne. Chvíli před koncem vaření přidejte pistácie, aby nasály pomerančovou omáčku. Poté dejte pomerančovou omáčku mimo plotýnku.
  2. Vločky nasypte do menšího hrnce, zalijte studeným mlékem, přidejte skořici a špetku soli. Za občasného míchání přiveďte pomalu k varu. Míchejte a zahřívejte, dokud kaše nezhoustne.
  3. Ovesnou kaši dejte do misky a ozdobte pomerančovým rozvarem s pistáciemi a ihned podávejte.
  4. Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.