Ingredience
64 g bezlepkových ovesných vloček (2 sáčky) Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Jsou přirozeně bezlepkové, jsou zdrojem komplexních sacharidů, které organismus dlouho tráví, vlákniny a také prospěšných beta-glukanů. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, krevní tlak i hladinu cukru.
240 ml polotučného mléka Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Je zdrojem tuků i bílkovin. Ovesná kaše připravená v mléce proto zasytí mnohem déle, než ovesná kaše vařená ve vodě.
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
1 větší šťavnatý pomeranč Klikni pro tip
Tip od Karolíny: Jsou zdrojem vitaminu C, který podporuje vstřebávání železa obsaženého v ovesných vločkách. Proto je tato kombinace na snídani ideální.
2 lžíce vody
zarovnaná lžička medu
1-2 lžíce vyloupaných pistácií
Postup
- Pomeranč oloupejte a nakrájejte na větší kousky. I se šťávou přesuňte do malého hrnce, přidejte vodu a med a povařte, dokud se med nerozpustí a šťáva lehce nezhoustne. Chvíli před koncem vaření přidejte pistácie, aby nasály pomerančovou omáčku. Poté dejte pomerančovou omáčku mimo plotýnku.
- Vločky nasypte do menšího hrnce, zalijte studeným mlékem, přidejte skořici a špetku soli. Za občasného míchání přiveďte pomalu k varu. Míchejte a zahřívejte, dokud kaše nezhoustne.
- Ovesnou kaši dejte do misky a ozdobte pomerančovým rozvarem s pistáciemi a ihned podávejte.
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravila expertka na výživu Karolína Fourová.