Mušle sv. Jakuba s dýňovým pyré a salátkem z quinoy od Cat & Cook

Delikatní pokrm, který při zvláštních příležitostech rozhodně nezklame. Připravila pro vás Cat&Cook.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

60 minut

Ingredience

  • 10 ks mušlí sv. Jakuba
  • Máslo
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Máslová dýně
  • 40 g másla
  • Zeleninový vývar
  • Smetana
  • Sůl, pepř
  • 100 g quinoy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • ½ hrušky
  • Kadeřávek
  • Pažitka / Petrželka
  • Šťáva ze ¼ citrónu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl, pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Dýni rozpulte a vydlabejte semínka. Oloupejte ji a nakrájejte na stejně velké kostky. V hlubším rendlíku rozehřejte máslo a asi tři minuty na něm restujte dýni. Zalijte vývarem tak, aby zasahoval těsně nad dýni. Duste pod pokličkou do měkka. Vývar by se měl téměř vypařit. Měkkou dýni osolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pro jemnost můžete přidat pár lžic smetany.
  2. Quinou uvařte ve vývaru podle návodu na obalu. Hrušku nakrájejte na kostičky. Pažitku nasekejte najemno. Ve větší míse smíchejte quinou, hrušku, pažitku, kadeřávek podle chuti a promíchejte. Nakonec přidejte extra panenský olivový olej, šťávu z citrónu a ochuťte solí a pepřem. Salátek můžete připravit i jako teplou variantu, když orestujete všechny ingredience na olivovém oleji.
  3. Mušle vyndejte z lednice 30 minut před přípravou. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte 2 lžíce olivového oleje. Mušle osolte a opepřete. Opečte je dozlatova z obou stran, maximálně však 1,5 minuty z každé strany.
  4. Na talíř naservírujte pyré z dýně, salátek z quinoy a navrch položte mušle. Dobrou chuť. :)
  5. Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments