Mini pizzy s grilovaným chřestem

Chřestová sezona je v plném proudu!

servings

Počet porcí

8 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava 160 minut; Vaření: 20 minut

Ingredience

  • 1 citron

  • 375 g mouky na přípravu bílého chleba

  • 1 polévková lžíce hladké mouky

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

  • 300 g chřestu

  • 4 polévkové lžíce červeného pesta

  • 125 g mascarpone

  • 7 plátků šunky Serrano

  • 1 hrst čerstvých listů bazalky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nastrouhejte citronovou kůru. Roztrhejte plátky šunky.
  2. Smíchejte mouku na přípravu bílého chleba dle pokynů na obale.
  3. Těsto přendejte na pomoučenou plochu a propracujte ho po dobu asi 10 minut, dokud hmota nebude měkká a elastická.
  4. Umístěte ho do naolejované mísy, tu přikryjte čistou utěrkou a nechte ji na teplém místě, dokud těsto nevykyne
  5. Rozpalte si hlubší pánev. Chřest pokapejte trochou olivového oleje, osolte ho a vařte 4-5 minut, Občas chřest otočte, aby byl ze všech stran opečený. Poté dejte stranou.
  6. Zahřejte troubu na 220 stupňů.
  7. Těsto opět propracujte na pomoučené ploše a vytvarujte si malé pizzy.
  8. Ty potřete červeným pestem a doprostřed dejte mascarpone.
  9. Šunku a chřest dejte navrch a posypte citronovou kůrou.
  10. Mini pizzy zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10-15 minut, dokud těsto nebude dozlatova.
  11. Ozdobte lístky bazalky.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments