Ingredience
1 citron
375 g mouky na přípravu bílého chleba
1 polévková lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce olivového oleje
300 g chřestu
4 polévkové lžíce červeného pesta
125 g mascarpone
7 plátků šunky Serrano
1 hrst čerstvých listů bazalky
Postup
- Příprava: Nastrouhejte citronovou kůru. Roztrhejte plátky šunky.
- Smíchejte mouku na přípravu bílého chleba dle pokynů na obale.
- Těsto přendejte na pomoučenou plochu a propracujte ho po dobu asi 10 minut, dokud hmota nebude měkká a elastická.
- Umístěte ho do naolejované mísy, tu přikryjte čistou utěrkou a nechte ji na teplém místě, dokud těsto nevykyne
- Rozpalte si hlubší pánev. Chřest pokapejte trochou olivového oleje, osolte ho a vařte 4-5 minut, Občas chřest otočte, aby byl ze všech stran opečený. Poté dejte stranou.
- Zahřejte troubu na 220 stupňů.
- Těsto opět propracujte na pomoučené ploše a vytvarujte si malé pizzy.
- Ty potřete červeným pestem a doprostřed dejte mascarpone.
- Šunku a chřest dejte navrch a posypte citronovou kůrou.
- Mini pizzy zakápněte trochou olivového oleje a pečte 10-15 minut, dokud těsto nebude dozlatova.
- Ozdobte lístky bazalky.