Ingredience
2 uzené filety ze skotských sleďů s máslem (200 g) M&S
80 g grilovaných nakládaných artyčoků M&S
hrst míchaného italského salátu
červená cibule
malá hrst kaparů
citronovo-olivový M&S olej na dresink
mořská sůl, nahrubo namletý pepř
Postup
- Uzené sledě si necháme rozmrznout (pozvolna, nepoužívejte mikrovlnku). Filety sledě rychle orestujeme na pánvi, přidáme máslo a necháme pomalu dojít.
- Artyčoky scedíme od oleje a přepůlíme na měsíčky. Pokud máte doma flambovací pistoli, tak artyčoky lehce oflambujte. To jim dodá báječnou kouřovou chuť.
- Připravíme zálivku z citronovo-olivového oleje (můžete také jednoduše smíchat kvalitní extra panenský olivový olej s citronovou kůrou a šťávou), soli a pepře. Zálivkou promícháme naši salátovou směs.
- Sestavíme si salát. Na salátové listy kolem dokola položíme přepůlené artyčoky, nakrájenou červenou cibuli a kapary a doprostřed filety.
- Přeji vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil