Ingredience
2 střední vejce
125 g přírodního tvarohu
200 g malin
3 polévkové lžíce cukru
75 ml plnotučného mléka
60 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
15 g másla
100 ml krémového bílého jogurtu
špetka soli
Postup
- Příprava: Oddělte žloutky od bílků
- Vložte tvaroh do síta a nechte jej odkapat po dobu 10 minut.
- 75 g malin si dejte stranou a zbytek vložte do malé pánve s 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou vody. Mírně zahřejte, dokud se cukr neroztaví a maliny nezačnou bublat. Jemně rozmačkejte maliny vidličkou a odložte stranou.
- Tvaroh protlačte sítem do mísy a přidejte zbývající cukr a žloutky. Míchejte a poté vmíchejte mléko.
- Prosyjte mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte.
- Vyšlehejte bílky do sněhu.
- Bílky postupně vmíchejte do tvarohové směsi. Na závěr přidejte zbytek malin.
- Zahřejte pánev, přidejte trochu másla a poté na pánev vlijte 1 lžíci těsta na jeden lívanec. Můžete smažit 3-4 lívance na jednou.
- Opékejte lívance na mírném ohni po dobu 2 minut, pak je opatrně otočte a opečte druhou stranu.
- Podávejte ihned s teplou malinovou omáčkou a krémovým jogurtem.