Malinové lívance

Sladká snídaně jako skvělý začátek každého dne!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava 20 minut; Vaření: 25 minut

Ingredience

  • 2 střední vejce

  • 125 g přírodního tvarohu

  • 200 g malin

  • 3 polévkové lžíce cukru

  • 75 ml plnotučného mléka

  • 60 g hladké mouky

  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

  • 15 g másla

  • 100 ml krémového bílého jogurtu

  • špetka soli

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Oddělte žloutky od bílků
  2. Vložte tvaroh do síta a nechte jej odkapat po dobu 10 minut.
  3. 75 g malin si dejte stranou a zbytek vložte do malé pánve s 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou vody. Mírně zahřejte, dokud se cukr neroztaví a maliny nezačnou bublat. Jemně rozmačkejte maliny vidličkou a odložte stranou.
  4. Tvaroh protlačte sítem do mísy a přidejte zbývající cukr a žloutky. Míchejte a poté vmíchejte mléko.
  5. Prosyjte mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte.
  6. Vyšlehejte bílky do sněhu.
  7. Bílky postupně vmíchejte do tvarohové směsi. Na závěr přidejte zbytek malin.
  8. Zahřejte pánev, přidejte trochu másla a poté na pánev vlijte 1 lžíci těsta na jeden lívanec. Můžete smažit 3-4 lívance na jednou.
  9. Opékejte lívance na mírném ohni po dobu 2 minut, pak je opatrně otočte a opečte druhou stranu.
  10. Podávejte ihned s teplou malinovou omáčkou a krémovým jogurtem.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments