Losos s bramborovými plátky

Připravte si dokonalého a lehkého lososa.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • 8 nových brambor
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce pažitky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 lžíce zeleného pesta
  • citron nakrájený na měsíčky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nové brambory nakrájejte na tenké plátky.
  2. Troubu předehřejte na 220 °C (stupeň 7 na plynové troubě, 200 °C u horkovzdušné trouby).
  3. Lososa osušte papírovým ubrouskem. Dobře okořeňte každý filet.
  4. Nepřilnavý pečicí papír rozstřihejte na 4 kusy o délce 50 cm. Nakrájené bramborové plátky poměrně rozdělte na 4 listy pečicího papíru a uspořádejte je do středu, aby se mírně překrývaly.
  5. Na každý list dále umístěte lososa, přidejte také citronovou kůru a posypte trochou pažitky. Pokapejte trochou olivového oleje.
  6. Delší strany každého listu papíru přeložte přes náplň a kratší strany zastrčte dospod, a celou tak směs tak uzavřete v balíčku. Umístěte jej na velký pečicí plech a pečte v troubě po dobu 15 minut nebo dokud se maso nebude mírně rozpadat.
  7. Otevřete balíček a každý filet potřete 1 lžící zeleného pesta. Podávejte s citronovými měsíčky.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments