„Lochmuir“ losos teriyaki se zeleninou a jasmínovou rýží od Cat & Cook

Tento skotský losos je doslova nabitý omega-3 mastnými kyselinami, které jsou blahodárné pro naše zdraví! Z našich potravin pro vás připravila Cat&Cook .

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

cca 85 minut

Ingredience

  • 2 filety z lochmuirského lososa, každý cca 130 g
  • Teriyaki hustá omáčka M&S
  • Jarní cibulka
  • Sezam
  • Mrkev
  • Avokádo
  • Baby kukuřice
  • Pak choi
  • Baby cuketa
  • Výhonková brokolice
  • Koriandr
  • Arašídový olej
  • Sójová omáčka
  • Jasmínová rýže nebo vermicelli nudle

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte ¾ omáčky teriyaki s lososem, lehce promněte a nechte asi 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Rýži nebo vermicelli uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, jarní cibulku na kolečka.
  2. Troubu zapněte na 200 stupňů. Lososa přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 13 minut. Losos by měl uvnitř zůstat vláčný.
  3. Pak choi, cuketu, brokolici a kukuřičky osmahněte na 3 lžících arašídového oleje. Zakápněte sójovou omáčkou. Avokádo podélně rozřízněte na 2 poloviny, vykruťte proti sobě a lžící vydloubněte.
  4. Do servírovací misky nandejte jasmínovou rýži, zeleninu a lososa. Nakonec ho potřete zbytkem teriyaki omáčky a posypte sezamem a jarní cibulkou.
Subscribe
Upozornit na

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
jiri
7 let před
Hodnocení :
     

To vypadá skvěle!

Hanka
7 let před
Hodnocení :
     

Mňam, mňam 🙂