Ingredience
- 2 filety z lochmuirského lososa, každý cca 130 g
- Teriyaki hustá omáčka M&S
- Jarní cibulka
- Sezam
- Mrkev
- Avokádo
- Baby kukuřice
- Pak choi
- Baby cuketa
- Výhonková brokolice
- Koriandr
- Arašídový olej
- Sójová omáčka
- Jasmínová rýže nebo vermicelli nudle
Postup
- Ve větší míse smíchejte ¾ omáčky teriyaki s lososem, lehce promněte a nechte asi 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Rýži nebo vermicelli uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, jarní cibulku na kolečka.
- Troubu zapněte na 200 stupňů. Lososa přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 13 minut. Losos by měl uvnitř zůstat vláčný.
- Pak choi, cuketu, brokolici a kukuřičky osmahněte na 3 lžících arašídového oleje. Zakápněte sójovou omáčkou. Avokádo podélně rozřízněte na 2 poloviny, vykruťte proti sobě a lžící vydloubněte.
- Do servírovací misky nandejte jasmínovou rýži, zeleninu a lososa. Nakonec ho potřete zbytkem teriyaki omáčky a posypte sezamem a jarní cibulkou.
To vypadá skvěle!
Mňam, mňam 🙂