Ingredience
4 kuřecí prsa
Olivový olejNa marinádu:
500 g bílého jogurtu
1 cm zázvoru
2 stroužky česneku
6 lžiček M&S koření kari
1 limetaNa dip:
100 g M&S mangového (pálivého) chutney
1 lžička lístků máty
4 lžičky jogurtu řeckého typuNa servírování:
Sezamová semínka
Postup
- Příprava: Kuřecí prsa nakrájejte na stejně velké kousky (kostky). Rozetřete zázvor a stroužky česneku. Vytlačte šťávu z půlky limetky. Nasekejte nahrubo lístky máty.
- Předehřejte troubu na 180° nebo rozpalte gril.
- Ingredience na marinádu smíchejte ve velké míse.
- Nakrájené maso vložte do marinády, promíchejte a dejte do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně však přes noc.
- Marinované maso vyndejte z ledničky a postupně kousky napichujte na špejle.
- V pánvi rozpalte olivový olej a postupně na něm opečte kuřecí špízy ze všech stran. Případně dejte špízy na gril – po opečení ze všech stran je můžete posypat sezamovými semínky.
- V případě přípravy špízů na pánvi je následně můžete přendat na pečicí plech, posypat sezamovými semínky a vložit do rozehřáté trouby na 15 minut, dokud není maso hotové.
- Pro přípravu dipu smíchejte ingredience na něj v male misce
- Maso vyndejte z trouby nebo sundejte z grilu. Podávejte s dipem.