Kuřecí špízy

Grilovací sezóna je tady!

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava: 130 minut; Vaření: 20 minut

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
    Olivový olej

    Na marinádu:
    500 g bílého jogurtu
    1 cm zázvoru
    2 stroužky česneku
    6 lžiček M&S koření kari
    1 limeta

    Na dip:
    100 g M&S mangového (pálivého) chutney
    1 lžička lístků máty
    4 lžičky jogurtu řeckého typu

    Na servírování:
    Sezamová semínka

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Kuřecí prsa nakrájejte na stejně velké kousky (kostky). Rozetřete zázvor a stroužky česneku. Vytlačte šťávu z půlky limetky. Nasekejte nahrubo lístky máty.
  2. Předehřejte troubu na 180° nebo rozpalte gril.
  3. Ingredience na marinádu smíchejte ve velké míse.
  4. Nakrájené maso vložte do marinády, promíchejte a dejte do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně však přes noc.
  5. Marinované maso vyndejte z ledničky a postupně kousky napichujte na špejle.
  6. V pánvi rozpalte olivový olej a postupně na něm opečte kuřecí špízy ze všech stran. Případně dejte špízy na gril – po opečení ze všech stran je můžete posypat sezamovými semínky.
  7. V případě přípravy špízů na pánvi je následně můžete přendat na pečicí plech, posypat sezamovými semínky a vložit do rozehřáté trouby na 15 minut, dokud není maso hotové.
  8. Pro přípravu dipu smíchejte ingredience na něj v male misce
  9. Maso vyndejte z trouby nebo sundejte z grilu. Podávejte s dipem.