Kuře na indický způsob od Cat & Cook

servings

Počet porcí

4-5 porcí

preparation

Doba přípravy

2-24 hodiny (marinování), 1,5 hodiny (pečení)

Ingredience

  • Celé kuře s kůží - kolem 1,5 kg
  • 150 g másla na marinádu + 100 g másla pod kůži a na pečení
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • Sůl
  • 2 lžičky zázvorovo – česnekové pasty
  • Šťáva z ½ citrónu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Máslo na marinádu rozpusťte na pánvičce a přidejte koření (koriandr, kurkumu, kmín, chilli, garam masalu a pepř) a nastrouhaný zázvor s česnekem. Lehce orestujte, přidejte citrón a dejte stranou. Kuře řádně osolte – i zevnitř. Jenom správným osolením dosáhnete nejlepšího efektu. Nyní nakrájejte máslo na silnější plátky a opatrně ho vložte kuřeti pod kůži – nejdříve na prsa, zbytek na stehna. Nyní kuře potřete připravenou marinádou, nezapomeňte zajet i dovnitř. Svažte zadní nohy ohnivzdorným provázkem a marinujte v lednici minimálně tři hodiny, ideálně přes noc.
  2. 2 hodiny před pečením kuře vyndejte na linku, aby dosáhlo pokojové teploty. Vložte ho do pekáče, podlijte trochou vývaru nebo vody a přidejte zbylé máslo, které se nevešlo pod kůži.
  3. Pečte v troubě na 180 stupňů asi 45 minut přikryté alobalem nebo poklicí. Po této době kuře přemístěte na rošt trouby a pekáč vložte pod něj (položte ho na spodek trouby). Polijte ho trochou šťávy z pekáčku a pečte dalších 30 minut na 220 stupňů. Kontrolujte teplotu vpichovým teploměrem. Až bude mít kuře 77 stupňů, je hotové. Přendejte ho na tác, přikryjte alobalem a nechte ho odpočívat 10 – 15 minut. Do té doby do něj nepíchejte, jinak vyteče všechna šťáva.
  4. Podávejte s dušenou zeleninou a naanem nebo rýží basmati.
  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments