Krevetová miska od Cat & Cook

Vyzkoušejte naše krevetky spolu s jasmínovou rýží podle tohoto delikátního receptu od Cat & Cook.

servings

Počet porcí

2 misky

preparation

Doba přípravy

45 minut

Ingredience

  • Na 2 misky:
  • 300 g krevet
  • 1 lžíce mletého chilli
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • ½ lžičky mletého sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g nakládané kukuřice
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 šálky oblíbené rýže (jasmínová, červená – různé druhy)
  • 2 avokáda
  • Limetka
  • Zálivka:
  • 300 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
  • 1 avokádo
  • Hrst koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z poloviny limety
  • Sůl, pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Krevety zbavte střívek pomocí malého nožíku, kterým krevetu ze strany, kde je viditelné střívko, opatrně rozříznete a střívko vytáhnete. Můžete to udělat prsty, já to dělám většinou pinzetou.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Já jsem tentokrát měla směs jasmínové, červené a černé rýže a byla to fakt bomba! Rajčátka pokrájejte na poloviny. Avokádo rozkrojte a zbavte se pecky. Pomocí lžíce ho podeberte ze slupky a nakrájejte třeba na plátky. Pro jistotu ho zakápněte šťávou z limety, aby nezhnědlo.
  3. Na dip smíchejte jogurt, avokádo, koriandr, šťávu z limety a česnek v míse. Tyčovým mixérem nebo ve food procesoru vše rozmixujte a nakonec dochuťte solí a pepřem.
  4. Koření smíchejte v misce s olivovým olejem a poté přidejte krevety. Promíchejte a vložte je na rozpálenou pánev. Stačí jen 2 – 3 minuty z každé strany.
  5. Na dno misky připravte rýži, kolem dokola naskládejte krevety, kukuřici, rajčátka, avokádo a doprostřed dip. Nakonec ozdobte koriandrem a máte hotovo.
  6. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments