Ingredience
2 ks králičích stehen
1 balení Potato Dauphinoise M&S
hrst čerstvých provensálských bylinek (tymián, rozmarýn, oregano)
3 pol. lžíce dijonské hořčice M&S
200 g smetany ke šlehání 31 %
2 pol. lžíce hladké mouky
1 plátek másla
hrst růžiček brokolice, květáku Romanesco, květáku a hrášku M&S
olej na smažení, sůl, pepř
0,5 l bílého suchého vína (nejlépe Chardonnay) M&S
Postup
- Králičí stehna osolíme, lehce opepříme, pomažeme dijonskou hořčicí a necháme marinovat spolu bylinkami v lednici, nejlépe přes noc.
- Na rozpáleném hlubokém hrnci stehna osmahneme z každé strany, přidáme další čerstvé bylinky (nešetříme!) a zalijeme vínem. Pak stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou do změknutí cca 1 hodinu.
- Králíka vytáhneme z jeho vínovo-bylinkové lázně. Šťávu scedíme a dáme stranou. Mezitím si podle návodu upečeme brambory Dauphinoise.
- V menším hrnci rozpustíme máslo a osmahneme mouku. Přilijeme vývar z králíka, který jsme předtím scedili a promícháme. Dochutíme solí a cukrem a přidáme smetanu. Pokud máte rádi hustější omáčky, nemusíte se smetanou šetřit.
- Jakmile máme omáčku hotovou, tak si rychle zblanšírujeme zeleninu.
- Až budou brambory upečené, nastává čas servírovat! Do mělkého talíře naservírujeme brambory, vedle nich stehýnko a vše zalijeme omáčkou podle libosti. Ozdobíme blanšírovanou zeleninou.
- Přeji vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil