Ingredience
300 ml bílého vinného octa
3 semena kardamomu (volitelně)
1 červené chilli
1 lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru
250 g světlého cukru muscovado
2 velká jablka
400 g červené cibule
1 kg zralých rajčat
Postup
- Zavařovací sklenice a víčka omyjte v horké mýdlové vodě a položte na čistou utěrku.
- Postavte je na čistý plech a poté vložte do teplé trouby na 10 minut, aby se sterilizovaly.
- Vyjměte z trouby a odložte stranou.
- Rajčata, cibuli, jablka a cukr dejte do pánve.
- Mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Zvyšte teplotu, poté přidejte zázvor, chilli a kardamom, pokud používáte, a ocet.
- Přivedeme k varu a prudce dusíme asi 1 hodinu, dokud směs není hustá a lesklá.
- Přeneste čatní do sterilizovaných sklenic a před uzavřením víčky nechte trochu vychladnout.