Kořeněné rajčatové chutney

Rajčatové potěšené, které zpestří každou vaši hostinu.

servings

Počet porcí

3

preparation

Doba přípravy

Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut

Ingredience

  • 300 ml bílého vinného octa

  • 3 semena kardamomu (volitelně)

  • 1 červené chilli

  • 1 lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru

  • 250 g světlého cukru muscovado

  • 2 velká jablka

  • 400 g červené cibule

  • 1 kg zralých rajčat

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Zavařovací sklenice a víčka omyjte v horké mýdlové vodě a položte na čistou utěrku.
  2. Postavte je na čistý plech a poté vložte do teplé trouby na 10 minut, aby se sterilizovaly.
  3. Vyjměte z trouby a odložte stranou.
  4. Rajčata, cibuli, jablka a cukr dejte do pánve.
  5. Mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Zvyšte teplotu, poté přidejte zázvor, chilli a kardamom, pokud používáte, a ocet.
  7. Přivedeme k varu a prudce dusíme asi 1 hodinu, dokud směs není hustá a lesklá.
  8. Přeneste čatní do sterilizovaných sklenic a před uzavřením víčky nechte trochu vychladnout.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments