Koláč z listového těsta s parmskou šunkou od Cat & Cook

Trocha Itálie u Vás doma!

servings

Počet porcí

1 koláč

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 8 – 10 plátků parmské šunky
  • 2 rajčata (může být i kombinace barev a druhů)
  • 1 mozzarella (ideálně bůvolí)
  • 200 g rajčatové passaty (prolisovaná rajčata) nebo polpy v konzervě (krájená rajčata)
  • Olivový olej
  • Sušené oregano
  • Čerstvá bazalka
  • Rukola podle chuti
  • Sůl

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Listové těsto rozviňte na pečící papír a asi 1,5 cm od okrajů lehce zařízněte nožem pomyslný rámeček. Dejte si pozor, abyste těsto neprořízli úplně. Vidličkou těsto lehce propíchejte po celém vnitřku (mimo okraje). Okraje potřete olivovým olejem a dejte na 5 – 7 min zapéct do trouby.
  2. Nyní těsto vyndejte a do vnitřního rámečku lžící naneste rajčata z konzervy a hezky je rozetřete až do vytvořených okrajů nožem. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na kolečka. Poklaďte jimi koláč a vložte zpět do trouby. Pečte, dokud nebudou okraje krásně zlatavé, jako na obrázku. Až slaný koláč vyndáte, poklaďte ho sušenou šunkou, čerstvou bazalkou a rukolou. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Přidat můžete i čerstvě strouhaný parmezán.
  3. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.