Kokosové košíčky s jahodami

Dokonalá variace chutí k odpolednímu čaji.

servings

Počet porcí

12 porcí

preparation

Doba přípravy

40 minut

Ingredience

  • 225 g jahod
  • 200 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g mouky s přísadou kypřicího prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • Na polevu
  • 125 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 40 ml kokosového krému
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • Na ozdobu
  • 6 jahod

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Dva plechy na 6 muffinů vyložíme papírovými košíčky.
  2. Vidličkou rozmačkáme jahody na menší kousky (ne úplně na kaši).
  3. Elektrickým mixérem vyšleháme máslo s cukrem dohladka.
  4. Po třetinách přidáme našlehaná vejce a mícháme, dokud se přísady dobře nespojí.
  5. Přidáme vanilkový extrakt a promícháme.
  6. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs vmícháme po třetinách do mokré, přidáme rozmačkané jahody a zlehka promícháme.
  7. Směs rovnoměrně rozlijeme do muffinových forem a pečeme 25–30 minut, dokud těsto nezezlátne a na špejli, kterou zkoušíme střed košíčku, neulpívá žádné těsto.
  8. Vytáhneme plechy z trouby a necháme 10 minut zchladnout. Poté košíčky vytáhneme z forem a necháme vychladnout.
  9. Mezitím připravujeme polevu: V míse vyšleháme máslo dohladka.
  10. Přidáme polovinu moučkového cukru a opět mícháme dohladka.
  11. Postup opakujeme se zbývajícím množstvím cukru, poté přidáme kokosový krém a vanilkový extrakt.
  12. Mícháme, dokud směs není lehká a nadýchaná.
  13. Polevu na vychladlé košíčky nanášíme zdobicím sáčkem s tryskou, příp. paletkou či lžící.
  14. Každý košíček ozdobíme polovinou jahody.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments