Kokosová panna cotta s malinami a mučenkovým pyré

Skvělý jarní dezert! A navíc...bezlaktózový!

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava: 360 minut; Servírování: 5 minut

Ingredience

  • 1 balíček hotového mučenkového pyré

  • 7 plátků želatiny

  • 750 ml kokosového mléka

  • 100 g cukru krupice

  • vanilkový extrakt

  • 200 g malin

  • kokosové plátky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Mučenkové pyré si z balíčku připravíme do misky. Zlehka opražíme kokosové plátky.
  2. Plátky želatiny dáme do malé misky a zalijeme studenou vodou. Necháme namáčet po dobu 10 minut.
  3. Mezitím dáme do středního rendlíku kokosové mléko a cukr a přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Přivedeme k mírnému varu a poté ihned dáme stranou.
  4. Z plátků želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a vymačkané plátky přidáme ke směsi do rendlíku. Mícháme mimo plamen, dokud se želatina ve směsi nerozpustí. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Připravíme si skleničky na servírování a lehce je vymažeme rostlinným olejem. Poté do nich nalijeme připravenou směs. Skleničky případně přikryjeme a dáme na 5 hodin do chladničky.
  6. Před servírováním ponoříme skleničky do horké vody, aby šla panna cotta snadno vyklopit. Případně můžeme panna cottu servírovat přímo ve skleničkách.
  7. Dezert přelijeme mučenkovým pyré, poklademe malinami a opraženými kokosovými plátky.