Ingredience
1 balíček hotového mučenkového pyré
7 plátků želatiny
750 ml kokosového mléka
100 g cukru krupice
vanilkový extrakt
200 g malin
kokosové plátky
Postup
- Příprava: Mučenkové pyré si z balíčku připravíme do misky. Zlehka opražíme kokosové plátky.
- Plátky želatiny dáme do malé misky a zalijeme studenou vodou. Necháme namáčet po dobu 10 minut.
- Mezitím dáme do středního rendlíku kokosové mléko a cukr a přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Přivedeme k mírnému varu a poté ihned dáme stranou.
- Z plátků želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a vymačkané plátky přidáme ke směsi do rendlíku. Mícháme mimo plamen, dokud se želatina ve směsi nerozpustí. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravíme si skleničky na servírování a lehce je vymažeme rostlinným olejem. Poté do nich nalijeme připravenou směs. Skleničky případně přikryjeme a dáme na 5 hodin do chladničky.
- Před servírováním ponoříme skleničky do horké vody, aby šla panna cotta snadno vyklopit. Případně můžeme panna cottu servírovat přímo ve skleničkách.
- Dezert přelijeme mučenkovým pyré, poklademe malinami a opraženými kokosovými plátky.