Když to dá Petr, dáte to i vy: Mátová nádivka

Tradiční velikonoční nádivka v netradičním pojetí.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

1 hodina

Ingredience

  • 5 ks bagelů
  • 4 ks vajec
  • 100 ml polotučného mléka
  • 125 g pancetty
  • 200 g krůtích prsních řízků
  • 5 g sádla
  • 1 balení čerstvé petržele
  • 1 balení čerstvé máty
  • 1 balení koriandru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • pepř a sůl dle chuti

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Asi neznám člověka, který by neměl rád velikonoční nádivku. Letos jsem zároveň přišel na to, že její příprava je neuvěřitelně jednoduchá, a tak jsem trochu přemýšlel, čím ji pro vás ozvláštnit (upřímně, nechtělo se mi běžet do lesa za barákem a hledat ložisko mladých kopřiv). Při tom přemýšlení jsem spořádal 90 % sáčku s čokoládovými vajíčky (na fotce poslední tři), které doporučuji i vám. Mňam! Ale teď pojďme k pečení nádivky, kde jsem se klíčové suroviny rozhodl trochu pozměnit. Výsledek mi chutná a jsem zvědav, co na něj řeknete vy.
  2. Nejprve si nakrájejte bagely. Nejprve na kolečka, následně kolečka překrojte ještě na čtvrtiny. Je to trochu otravné, ale s ostrým nožem to máte za pár minut. Nakrájené bagely umístěte do mísy a dejte stranou.
  3. Do šlehací mísy nalijte mléko a přidejte celá vejce. Přidejte sůl a pepř a vše důkladně rozšlehejte tyčovým mixérem. Nebo prostě metlou, pokud nejste fanoušci robotů. Vzniklou tekutou směs vlijte do mísy s bagely, promíchejte a nechte bagely vše nasát.
  4. Zatímco bagely nasávají vejce, dejte si na pánev lžíci sádla (nebo másla) a přidejte pancettu (prodává se už nakrájená na kostičky). Důkladně ji osmahněte a přidejte na kostičky nakrájená krůtí prsa. Orestujte, osolte, opepřete a jakmile je maso přiměřeně propečené, přesypte ho i se šťávou do mísy s bagely. Rovnoměrně promíchejte a přidejte na drobno nasekanou pažitku, mátu a koriandr.
  5. Opět promíchejte a dávejte pozor, aby struktura bagelů zůstala pevná. Nechcete žádnou kašičku. Na závěr přimíchejte prášek do pečiva, vzniklou směs dejte do pečící formy a předehřejte si troubu. Předehřejte ji na 200 °C a pečte asi 20 minut. Že je hotovo poznáte tak, že nádivka na povrchu zhnědne. Po upečení můžete nechat vychladnout, nebo nádivku podávat ještě teplou. Dobrou chuť!
  6. Tento recept pro vás z M&S potravin připravil Petr Jansa.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments