Ingredience
- 5 ks bagelů
- 4 ks vajec
- 100 ml polotučného mléka
- 125 g pancetty
- 200 g krůtích prsních řízků
- 5 g sádla
- 1 balení čerstvé petržele
- 1 balení čerstvé máty
- 1 balení koriandru
- 1 lžička prášku do pečiva
- pepř a sůl dle chuti
Postup
- Asi neznám člověka, který by neměl rád velikonoční nádivku. Letos jsem zároveň přišel na to, že její příprava je neuvěřitelně jednoduchá, a tak jsem trochu přemýšlel, čím ji pro vás ozvláštnit (upřímně, nechtělo se mi běžet do lesa za barákem a hledat ložisko mladých kopřiv). Při tom přemýšlení jsem spořádal 90 % sáčku s čokoládovými vajíčky (na fotce poslední tři), které doporučuji i vám. Mňam! Ale teď pojďme k pečení nádivky, kde jsem se klíčové suroviny rozhodl trochu pozměnit. Výsledek mi chutná a jsem zvědav, co na něj řeknete vy.
- Nejprve si nakrájejte bagely. Nejprve na kolečka, následně kolečka překrojte ještě na čtvrtiny. Je to trochu otravné, ale s ostrým nožem to máte za pár minut. Nakrájené bagely umístěte do mísy a dejte stranou.
- Do šlehací mísy nalijte mléko a přidejte celá vejce. Přidejte sůl a pepř a vše důkladně rozšlehejte tyčovým mixérem. Nebo prostě metlou, pokud nejste fanoušci robotů. Vzniklou tekutou směs vlijte do mísy s bagely, promíchejte a nechte bagely vše nasát.
- Zatímco bagely nasávají vejce, dejte si na pánev lžíci sádla (nebo másla) a přidejte pancettu (prodává se už nakrájená na kostičky). Důkladně ji osmahněte a přidejte na kostičky nakrájená krůtí prsa. Orestujte, osolte, opepřete a jakmile je maso přiměřeně propečené, přesypte ho i se šťávou do mísy s bagely. Rovnoměrně promíchejte a přidejte na drobno nasekanou pažitku, mátu a koriandr.
- Opět promíchejte a dávejte pozor, aby struktura bagelů zůstala pevná. Nechcete žádnou kašičku. Na závěr přimíchejte prášek do pečiva, vzniklou směs dejte do pečící formy a předehřejte si troubu. Předehřejte ji na 200 °C a pečte asi 20 minut. Že je hotovo poznáte tak, že nádivka na povrchu zhnědne. Po upečení můžete nechat vychladnout, nebo nádivku podávat ještě teplou. Dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravil Petr Jansa.