Když to dá Petr, dáte to i vy: Banánové lívance

Také jste se rozhodli do nového roku vstoupit zdravě a pokud možno dietně? Pak určitě víte, že jedno z nejdůležitějších jídel je snídaně. A tahle vám bude hodně chutnat…

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 3 velké banány
  • 100 g čerstvého ovoce
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce mandlové mouky
  • 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 tvaroh

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. “Nechápu, kde na to bereš čas,” slýchávám často, když se s přáteli dělím na sociálních sítích o svou banánovou snídani. Lépe řečeno o banánové lívance. Dělám je vcelku často, a tak mohu říct, že jejich příprava rozhodně nezabere víc času, než opečení toastu a jeho následné namazání máslem a obložení šunkou a sýrem. No, možná trochu. Ale pokud máte kuchyňského robota, slibuji, že do 15 minut máte luxusní a zdravou snídani hotovou. Ne pokaždé si totiž musíte hrát na foodstylistu, takže když spěcháte do práce, stačí prostě beztvaré placičky vrazit na talíř, zalít banánovým tvarohem a pustit se do nich. Chutnají skvěle a jsou bez cukru, mouky a soli. Každý trenér vás za takovou snídani pochválí, uvidíte… Předtím je ale musíte vytvořit, takže jak na ně?
  2. Do mixéru nalámejte dva oloupané banány a rozklepněte dvě vejce. Rozmixujte vše na velmi hebký a jemný krém. Přidejte skořici, mandlovou mouku a strouhaný kokos. Opět zapněte mixér a důkladně promíchejte.
  3. Teflonovou pánev dejte na sporák a důkladně ji nahřejte. Když cítíte, že je dostatečně rozpálená, můžete na ni nalít banánové těsto. Samozřejmě můžete použít máslo, aby se lívance pěkně opekly, ale je přeci leden a hlavně, chcete přeci jíst zdravě, že? Jelikož se těsto může trhat, doporučuji dělat kolečka o průměru 3 - 5 cm. Nechte je péci zhruba 2 - 3 minuty z každé strany.
  4. Jakmile budete mít upečené lívance, vypláchněte nádobu mixéru a dejte do ni banán, měkký tvaroh a mixujte, dokud nevznikne jemný krém. Pokud bude tekutější, můžete přidat další banán. Rozhodně však tekutost není úplně na škodu.
  5. Lívance prokládejte krémem a vršte na sebe, nebo podávejte zvlášť. Vše pak ozdobte lesním ovocem - borůvkami, malinami, nebo ostružinami.
  6. P. S.: Pokud nemáte rádi kokos, můžete znásobit mandlovou mouku, popřípadě přidat pohanku. Chybu neuděláte ani přidáním nejrůznějších semínek, nebo třeba lžičky Matcha čaje, který lívancům dodá barvu i zajímavou chuť.
  7. Tento recept pro vás připravil Petr Jansa.
Subscribe
Upozornit na

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
šárka
7 let před
Hodnocení :
     

Perfektní, ráda je dělám, žádná práce a super výsledek šárka

Ajka
4 let před