Když to dá Petr, dáte to i vy: Bagel s avokádem a masovými koulemi

Samozřejmě, že si můžete dát housku s máslem, ale proč byste to dělali, když si můžete bagel obložit svěžím zeleninovým salátem s masovými kuličkami?

servings

Počet porcí

4 kusy

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 4 ks bagelů
  • 2 ks avokáda
  • 40 g arašídového másla
  • 360 g kuliček z vepřového masa
  • 5 lžic česnekového olivového oleje
  • 125 g salát s mangem, cukrovým hráškem a koriandrem

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Člověk prostě někdy nemá náladu na nějaké kulinářské experimenty, natož po návratu domů z práce na nějaké složité vaření. To však ještě neznamená, že se musíte odbýt houskou s máslem, jak je v našich zeměpisných šířkách vcelku běžné. Příprava obloženého bagelu dle tohoto jednoduchého receptu vám zabere pár minut, to nejsložitější přitom bude opékání masových koulí. Ty si navíc stejně jako salát můžete u Marks & Spencer koupit již předpřipravené. Krom toho, že výsledek skvěle chutná (obzvláště milovníci asijské kuchyně budou mít radost), také efektně vypadá. To ve výsledku znamená, že nemusí jít jen o večeři pro vás, ale obloženým bagelem můžete klidně pohostit i návštěvu, která se znenadání objeví u dveří. Takže až příště nebudete v práci vědět, kde vám hlava stojí, a večer se na poslední chvíli nahlásí hosté, vzpomeňte si na tenhle recept (pokud se něčemu tak jednoduchému dá ještě říkat recept).
  2. Na pánev dejte česnekový olivový olej a jakmile se dostatečně rozpálí, zprudka na něm opečte masové kuličky. Počítejte s tím, že na jeden bagel budete potřebovat tři kusy. Kuličky opečte ze všech stran, až se na nich vytvoří lehká kůrka. O to, zda jsou udělané i uvnitř, se nemusíte strachovat, projdou totiž ještě další úpravou.
  3. Jakmile máte kuličky opečené, dejte je do zapékací misky a na vrch každé z nich mázněte půl lžičky arašídového másla. Troubu rozpalte na 220 °C a kuličky opékejte asi deset minut. Arašídové máslo jim dodá úžasnou chuť.
  4. Zatím co se kuličky opékají, rozřízněte bagely na půlky a kolem dokola je pokryjte plátky z avokáda - na 1 bagel počítejte s 1/2 avokáda.
  5. Předpřipravenou směs s mangem, cukrovým hráškem a koriandrem smíchejte se zázvorovo - citrusovou zálivkou (je součástí balení) a vzniklý salát položte ve slabší vrstvě na avokádo
  6. Masové kuličky vyndejte z truby, rozpulte je (jednu - tedy čtyři - nechte v celku) a čtyři vzniklé půlky položte vedle sebe na salát. Následně je přiklopte vrchní částí rozříznutého bagelu a na vrch položte ještě jednu kuličku vcelku - jako třešničku na dort.
  7. Tento recept pro vás z M&S potravin připravil Petr Jansa.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments