Ingredience
- 4 ks bagelů
- 2 ks avokáda
- 40 g arašídového másla
- 360 g kuliček z vepřového masa
- 5 lžic česnekového olivového oleje
- 125 g salát s mangem, cukrovým hráškem a koriandrem
Postup
- Člověk prostě někdy nemá náladu na nějaké kulinářské experimenty, natož po návratu domů z práce na nějaké složité vaření. To však ještě neznamená, že se musíte odbýt houskou s máslem, jak je v našich zeměpisných šířkách vcelku běžné. Příprava obloženého bagelu dle tohoto jednoduchého receptu vám zabere pár minut, to nejsložitější přitom bude opékání masových koulí. Ty si navíc stejně jako salát můžete u Marks & Spencer koupit již předpřipravené. Krom toho, že výsledek skvěle chutná (obzvláště milovníci asijské kuchyně budou mít radost), také efektně vypadá. To ve výsledku znamená, že nemusí jít jen o večeři pro vás, ale obloženým bagelem můžete klidně pohostit i návštěvu, která se znenadání objeví u dveří. Takže až příště nebudete v práci vědět, kde vám hlava stojí, a večer se na poslední chvíli nahlásí hosté, vzpomeňte si na tenhle recept (pokud se něčemu tak jednoduchému dá ještě říkat recept).
- Na pánev dejte česnekový olivový olej a jakmile se dostatečně rozpálí, zprudka na něm opečte masové kuličky. Počítejte s tím, že na jeden bagel budete potřebovat tři kusy. Kuličky opečte ze všech stran, až se na nich vytvoří lehká kůrka. O to, zda jsou udělané i uvnitř, se nemusíte strachovat, projdou totiž ještě další úpravou.
- Jakmile máte kuličky opečené, dejte je do zapékací misky a na vrch každé z nich mázněte půl lžičky arašídového másla. Troubu rozpalte na 220 °C a kuličky opékejte asi deset minut. Arašídové máslo jim dodá úžasnou chuť.
- Zatím co se kuličky opékají, rozřízněte bagely na půlky a kolem dokola je pokryjte plátky z avokáda - na 1 bagel počítejte s 1/2 avokáda.
- Předpřipravenou směs s mangem, cukrovým hráškem a koriandrem smíchejte se zázvorovo - citrusovou zálivkou (je součástí balení) a vzniklý salát položte ve slabší vrstvě na avokádo
- Masové kuličky vyndejte z truby, rozpulte je (jednu - tedy čtyři - nechte v celku) a čtyři vzniklé půlky položte vedle sebe na salát. Následně je přiklopte vrchní částí rozříznutého bagelu a na vrch položte ještě jednu kuličku vcelku - jako třešničku na dort.
- Tento recept pro vás z M&S potravin připravil Petr Jansa.