Ingredience
1 malá hlavička česneku
12 klobás Lincolnshire
2 kg máslové dýně
1,5 lžíce olivového oleje
2 lžíce rozmarýnových listů
7 lžic karamelizované červené cibule
1 lžička hladké mouky
300 ml hovězího vývaru
1 kousek nesoleného másla
Postup
- Troubu předehřejte na 190 ° C/375 ° f/plyn 5 (170 ° C pro horkovzdušné trouby).
- Tekvici a česnekovou bulvu vhoďte do 1 polévkové lžíce olivového oleje, okořeňte a pečte 30 minut.
- Posypeme rozmarýnem a restujeme dalších 10-15 minut.
- Mezitím pomocí zbývajícího oleje vymažte pánev a klobásy opékejte 10–15 minut, dokud nebudou propečené.
- Zvedněte klobásy, přidejte na pánev karamelizovanou cibuli a mouku a míchejte 30 sekund.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu, poté vraťte klobásy na pánev.
- Prolisujte česnek a nahrubo rozmačkejte s ořešákem a máslem.
- Podávejte s klobásami a karamelizovanou cibulovou omáčkou.