Kaeng Kaew Wan (Green Curry) od Cat & Cook

Kari se v Thajsku připravuje po staletí. Takové, kterého ho známe dnes, se začalo rýsovat v 16. století, kdy se do něj začali přidávat suroviny jako galangal, zázvor nebo chilli papričky.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 2 ks kuřecích prsou / 4 ks stehenních řízků
  • arašídový olej
  • 3 lžíce zelené kari pasty
  • 300 ml kokosového mléka
  • 300 ml kuřecího vývaru (postačí i zeleninový)
  • 7 – 10 ks thajského lilku pokrájeného na čtvrtiny
  • kousek palmového cukru / 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 kafirové (limetové) listy
  • 1 lžíce thajské rybí omáčky
  • 1 červená paprika (nemusí být)
  • 50 g plochých fazolových lusků (nemusí být)
  • 100 g bambusových výhonků v konzervě či vakuovaných (nemusí být)
  • 1 velká červená chilli paprička
  • thajská bazalka a výhonky mungo na ozdobení

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na větší nudličky. Papriku pokrájejte na menší kusy, stejně tak jako fazolové lusky. Rozpalte hlubší pánev nebo hrnec a přidejte asi dvě lžíce oleje. Po minutě přidejte kari pastu a osmahněte ji na oleji dokud se pořádně nerozvoní. Trvá to 1 – 2 minuty. Poté přilijte trochu kokosového mléka a pořádně zamíchejte.
  2. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Poté přilijte zbytek mléka, vývar, rybí omáčku, cukr a kafirové listy natrhané na půlky. Nechte vařit 5 minut na středním ohni a pak přidejte rozpůlený thajský lilek a papriku. Po dalších 5 minutách přidejte bambus, lusky a chilli papričku nakrájenou na šikmo. Provařte už jen 2 minutky a vypněte plotnu, přimíchejte asi hrst bazalky a část mungo výhonků.
  3. Podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi ozdobené thajskou bazalkou a mungo výhonky. Nezapomeňte jíst vaše kari hůlkami. Dobrou chuť :)
  4. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments