Ingredience
- 300 g cream cheese
- 200 g crème fraîche
- 1 stroužek česneku
- Kůra z bio citrónu
- Pažitka nebo kopr
- 3 tortilly
- 350 g uzeného lososa
- Máslo
Postup
- Smíchejte cream cheese, vysokotučnou zakysanou smetanu crème fraîche, česnek a nasekané bylinky. Promíchejte, přidejte nastrouhejte kůru z citrónu a osolte podle chuti.
- Rozprostřete polovinu směsi na první tortillu. Pokryjte plátky uzeného lososa. Druhou tortillu namažte lehce máslem a touto stranou ji přikryjte na lososa. Namažte druhou polovinou krému a poklaďte lososem. Třetí tortillu opět namažte máslem a položte na lososa. Zatižte prkénkem a lehce zmáčkněte. Přikryjte fresh fólií a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice, aby tortilly pěkně zatuhly.
- Ztuhlé tortilly nakrájejte na 5 – 6 proužků a poté každý rozkrájejte do čtvercového tvaru. Do každého píchněte párátko a ozdobte koprem a citrónem.
- Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.