Jarní bruschetta s parmskou šunkou od Cat & Cook

Přeneste se alespoň na chvilku do Itálie! ;)

servings

Počet porcí

Na 4 ks (asi 2 porce)

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 4 plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba
  • Extra panenský olivový olej
  • Stroužek česneku
  • 300 g čerstvého hrášku
  • 15 g másla
  • 4 plátky parmské šunky
  • 1 mozzarella nebo 150 g baby mozzarelly
  • 10 ks cherry rajčátek
  • Sůl, čerstvě mletý pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Máslo rozehřejte v rendlíku a přidejte hrášek. Na středním plamenu ho restujte a asi po třech minutách přidejte asi 30 ml vody. Počkejte ještě asi dvě minutky (ne déle, aby nám hrášek nezešedl) a sundejte ho z plotny. Tyčovým mixérem rozmixujte v hrubší pyré a dochuťte solí (případně to jde i vidličkou).
  2. Pánev si na sucho rozehřejte na plotně, ciabattu pokapejte olivovým olejem a vložte ji na rozpálenou pánev a opečte dozlatova. Až chléb sundáte, hned ho potřete česnekem.
  3. Topinky pomažte hráškem, přidejte mozzarellu, rajčátka, šunku, lehce okořeňte čerstvě mletým pepřem a zakápněte olivovým olejem.
  4. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments