Hruškový koláč s kardamomem

Vychutnejte si tento výtečný koláč s vašimi nejbližšími u šálku čaje či kávy.

servings

Počet porcí

6

preparation

Doba přípravy

Příprava: 90 minut
Vaření: 40 minut

Ingredience

  • 200 g hladké mouky

  • 125 g másla

  • 1 lžíce krupicového cukru

  • 1 velký žloutek

  • 1 polévková lžíce vody

  • pudink

  • 4 lusky kardamonu

  • 1 vejce

  • 6 hrušek

  • 80 g krupicového cukru

  • 2 lžíce jablečné šťávy

  • 1 lžíce hladké mouky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Chcete -li těsto křehké, ve velké míse rozetřete máslo pomocí špičky prstů do mouky, dokud nebude připomínat jemnou strouhanku.
  2. Prosejte moučkový cukr, promíchejte, aby se vše spojilo, poté přidejte žloutek a zalijte vodou.
  3. Směs spojte rukama a několikrát promíchejte, aby vzniklo vláčné těsto.
  4. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
  5. Na náplň dejte do mísy hrušky, kardamom, cukr, jablečný džus a mouku a promíchejte.
  6. Zahřejte troubu na 190 ° C/375 ° F/plyn 5 (170 ° C pro horkovzdušné trouby).
  7. Odřízněte třetinu těsta a zabalte do potravinové fólie.
  8. Z každého kousku těsta vyválejte zbylé těsto a vyložte ho jedním koláčem o průměru 20 cm x 4 cm. Nechte 10 minut vychladnout.
  9. Rozválíme zbylé těsto a nakrájíme na 9 proužků na jeden koláč, asi 2 cm široký.
  10. Koláčovou misku naplňte hruškami a poté okraj potřete rozšlehaným vejcem. (Pokud děláte více než jeden koláč, rozdělte hrušky a vejce mezi pokrmy.)
  11. Na vrch koláče položte svisle 6 proužků těsta, poté vodorovně protkejte další 3 a vytvořte mřížku.
  12. Ořízněte okraje a zatlačte dolů, aby se utěsnily. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem.
  13. Pečte 35-40 minut dozlatova.
  14. Vyjměte a nechte 5 minut odstát.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments