Horký rum s máslovou směsí

Zahřejte se horkým rumem s máslovou směsí a užijte si vánoční pohodu.

servings

Počet porcí

20 porcí

preparation

Doba přípravy

5 minut

Ingredience

  • 225 g másla

  • 400 g světlého surového třtinového cukru

  • 2 lžičky mleté skořice

  • ​1⁄4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

  • ​1⁄4 lžičky mletého zázvoru

  • 1 pomeranč

  • 1 litr tmavého rumu

  • 1 celá skořice

  • trocha hřebíčku

  • PŘÍPRAVA:

  • Máslo necháme změknout

  • Ostrouháme kůru pomeranče

  • Rum v hrnkách mícháme celou skořicí

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vyšleháme máslo s třtinovým cukrem, mletou skořicí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým zázvorem, hrebíčkem a pomerančovou kůrou.
  2. Dvě polévkové lžíce směsi vložíme na dno hrnku či tepluvzdorné sklenky s tmavým rumem.
  3. Dolijeme vroucí vodou.
  4. Zamícháme celou skořicí.
  5. Nespotřebovaná máslová směs vydrží dobře zabalená v lednici zhruba týden, skvěle chutná také na teplém toustu nebo čajovém pečivu.