Ingredience
225 g másla
400 g světlého surového třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
1⁄4 lžičky mletého zázvoru
1 pomeranč
1 litr tmavého rumu
1 celá skořice
trocha hřebíčku
PŘÍPRAVA:
Máslo necháme změknout
Ostrouháme kůru pomeranče
Rum v hrnkách mícháme celou skořicí
Postup
- Vyšleháme máslo s třtinovým cukrem, mletou skořicí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým zázvorem, hrebíčkem a pomerančovou kůrou.
- Dvě polévkové lžíce směsi vložíme na dno hrnku či tepluvzdorné sklenky s tmavým rumem.
- Dolijeme vroucí vodou.
- Zamícháme celou skořicí.
- Nespotřebovaná máslová směs vydrží dobře zabalená v lednici zhruba týden, skvěle chutná také na teplém toustu nebo čajovém pečivu.