Horká čokoláda s Whiskey M&S a vánočním kořením

Užijte si tu pravou pohodu s horkou čokoládou!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

10 minut

Ingredience

  • 150 g kvalitní hořké čokolády

  • 2 lžíce whisky (Kenmore nebo M&S Simply)

  • Hoblinky čokolády nebo kakao na ozdobení

  • 1 l plnotučného mléka

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 3 semínka kardamomu

  • 1 celá skořice

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Čokoládu nalámejte na menší kousky. Rozdrťte semínka kardamomu.
  2. V rendlíku ohřejte plnotučné mléko spolu s polovinou smetany a kořením, nevařte.
  3. Dejte stranou lehce vychladnout, mezitím koření přirozeně provoní mléko.
  4. Přidejte kousky čokolády a na středním plameni nechte čokoládu rozpustit.
  5. Na závěr přidejte whisky.
  6. Směs rozdělte do 4 připravených hrníčků nebo skleniček.
  7. Čokoládu ozdobte zbytkem smetany, kterou vyšleháte a hoblinkami čokolády nebo kakaem.