Ingredience
150 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce whisky (Kenmore nebo M&S Simply)
Hoblinky čokolády nebo kakao na ozdobení
1 l plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání
3 semínka kardamomu
1 celá skořice
Postup
- Příprava: Čokoládu nalámejte na menší kousky. Rozdrťte semínka kardamomu.
- V rendlíku ohřejte plnotučné mléko spolu s polovinou smetany a kořením, nevařte.
- Dejte stranou lehce vychladnout, mezitím koření přirozeně provoní mléko.
- Přidejte kousky čokolády a na středním plameni nechte čokoládu rozpustit.
- Na závěr přidejte whisky.
- Směs rozdělte do 4 připravených hrníčků nebo skleniček.
- Čokoládu ozdobte zbytkem smetany, kterou vyšleháte a hoblinkami čokolády nebo kakaem.