Horká čokoláda s crème brûlée likérem od Cat & Cook

Připravte si na zimní večery tuto skvělou horkou čokoládu s crème brûlée likérem, kterou si pro Vás připravila Cat & Cook!

servings

Počet porcí

2 skleničky

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 200 g 50 – 70% čokolády
  • 150 g extra husté smetany
  • Šlehačka ve spreji
  • 30 g najemno nasekaných pistácií
  • 1 lžička vanilkové esence
  • M&S Crème brûlée vánoční likér
  • Karamelky
  • Cukr podle potřeby

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Mléko zahřejte těsně pod bod varu, přidejte vanilku a stáhněte z ohně. Přidejte nalámanou čokoládu a metličkou vymíchejte do hladka. Nakonec přilije 2 panáky likéru (nebo více). Skleničky zlehka namočte v čokoládě a následně v nasekaných ořechách. Tím vytvoříte krásný zdobný okraj. Poté do skleniček nepravidelně vrstvěte hustou smetanu a čokoládu. Nakonec ozdobte šlehačkou, karamelkami a oříšky.
  2. Pokud máte rádi ochucenou čokoládu, můžete použít kardamom, chilli, mletý zázvor či jiné vaše oblíbené koření.
  3. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.