Grilované sardinky s teplou rajčatovou salsou s vinným octem

Pokud už vám došly nápady na víkendové grilování, zkuste naše sardinky!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava 15 minut; Vaření: 11 minut

Ingredience

  • 12 čerstvých sardinek

    1 stroužek česneku

    4 jarní cibulky

    400 g M&S rajčat

    6 lžic olivového oleje

    1 lžíce červený vinný ocet

    Špetka cukru

    3 lžičky čerstvé pažitky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Stroužek česneku, jarní cibulky a pažitku najemno nakrájejte.
  2. Pro přípravu salsy slupku rajčat nařízněte do křížku, mezitím si do rendlíku dáme vařit osolenou vodu a naříznutá rajčata v ní krátce spaříme. Když se po 1-2 minutách začíná slupka loupat, rajčata vyndáme, zchladíme v míse s ledovou vodou, usušíme a oloupeme. Poté dejte na 2-3 minuty stranou.
  3. Rajčata rozpulte a odstraňte semínka, ponechejte pouze dužninu a tu následně nakrájejte na co nejmenší kostičky.
  4. Na pánev dejte 1 lžíci olivového oleje. Až bude olej rozpálený, přidejte nakrájený česnek a jarní cibulky, lehce restujte cca 1 minutu.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a míchejte další 2 minuty, na rozpálenou pánev se směsí vlijte 1 lžíci vinného octa a špetku cukru, pánev musí být rozpálená tak, aby se ocet rychle odpařil. Na závěr přidejte nasekanou pažitku, směs osolte, opepřete popř. přidejte chilli.
  6. Rozpalte gril. Sardinky potřete zbývajícím olivovým olejem a položte je na rozpálený gril. Grilujte po dobu 3-4 minut z každé strany, dokud se sardinky nepropečou.
  7. Sardinky promíchejte s připravenou rajčatovou směsí. Podávejte s bagetkou, čerstvým chlebem nebo novými bramborami.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments