Grilované jehněčí kotletky a jehněčí kebab s omáčkami M&S

Pokud patříte mezi milovníky jemného jehněčího masa, tak určitě víte, že v M&S jsou k dostání skvělé mražené jehněčí kotletky, ale i spousty dalších jiných kvalitních prémiových steaků, hamburgerů a klobásek určených ke grilování. V minulém díle jsem zmiňoval, že se hodí mít doma v mrazáku něco speciálního. A těmto šťavnatým jehněčím kotletkám stačí necelá půlhodina, aby se proměnily v něco zcela neskutečného. Vím, že spousta lidí má tendenci na jehněčí reagovat přinejmenším zvednutým obočím, ale jsem přesvědčen, že dnešní recept přesvědčí všechny nevěřící Tomáše. Zvláště pokud ho budete servírovat s některým z červených vín z dnešního výběru.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 1 balení M&S jehněčích kotlet

    1 balení M&S jehněčí kebab

    olivový olej 

    mořská sůl Maldon

    petrželová nať 

    hrubý pepř 

     

    příloha: 

    250 g M&S Curly Fries (zakroucené bramborové hranolky) 

    50 g kapustiček 

    ochucené omáčky M&S

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Jehněčí maso a kebaby necháme řádně a pomalu rozmrazit. Jakmile je maso zcela rozmrazené, nahřejeme si gril nebo grilovací litinovou pánev. Jehněčí lehce potřeme z obou stran kvalitním olivovým olejem, stejně tak kebaby. Opepříme, ale nesolíme!
  2. Do předehřáté trouby mezitím dáme péct dle návodu kudrnaté hranolky a kapustičku.
  3. Pokud jsme si jistí, že má maso pokojovou teplotu, můžeme začít grilovat, a to z každé strany cca 3-4 minuty. Maso poté necháme dojít přikryté v troubě pod alobalem cca 10 minut.
  4. Maso podáváme s curly fries a kapustičkami. Kotletky nesmíme zapomenout osolit kvalitní solí a posypat čerstvě nasekanou petrželkou. V jednoduchosti je síla! Souhru chutí skvěle doplní M&S omáčky, které jsou jako stvořené ke grilovaným masům.
  5. Přeji vám dobrou chuť a krásné babí léto!
  6. Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil)
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments