Ingredience
- 50 g jahod
- 50 g hroznového vína
- 10 g semínek granátového jablka
- 1 malé jablko
- 300 g müsli
- 300 g jogurtu řeckého typu
- 100 g sušených meruněk
- 50 g sušených brusinek
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- 2 pol. lžíce javorového sirupu
- 2 pol. lžíce rostlinného oleje
Postup
- Příprava: Sušené meruňky nasekáme nahrubo, jablko nakrájíme na větší kousky.
- Předehřejeme troubu na 150 °C (horkovzdušnou na 130 °C). Ve velké míse smícháme olej s javorovým sirupem.
- Přidáme müsli a semínka a dobře promícháme. Směs vylijeme na velký pečicí plech a rovnoměrně rozetřeme do tenké vrstvy. Pečeme 15 minut.
- Na plech přidáme sušené brusinky a meruňky a dobře promícháme. Pečeme dalších 15 minut.
- Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a poté nalámeme na kousky.
- Polovinu ovoce rozdělíme do čtyř servírovacích sklenic. Doplníme polovinou jogurtu a do každé sklenice přisypeme 2 pol. lžíce granoly (zbývající granola vystačí na dalších 8 porcí).
- Lžící přendáme do sklenic zbytek jogurtu a poklademe zbývajícím ovocem. Posypeme ještě trochou granoly a podáváme.
Je to nechutné dávejte si pozor dobře oslaďte a to jablko co to má být nevím kdo mohl vymyslet