Granita s melounem, vodkou a zázvorem

Horké letní dny si zaslouží skvělý, osvěžující drink!

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

Příprava: 375 minut; Vaření: 5 minut

Ingredience

  • Žlutý meloun typu Galia

    Půl citronu

    100 g moučkového cukru

    4 tenké plátky čerstvého zázvoru

    1 lžíce vodky

    125 ml vody

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Oloupejte, vypeckujte a nakrájejte meloun na kostičky. Vymačkejte šťávu z citronu.
  2. Moučkový cukr a plátky zázvoru dejte do malého kastrůlku a zalijte 125 ml vody. Na mírném plameni směs míchejte tak dlouho, dokud se cukr ve vodě nerozpustí a potom dalších 5 minut.
  3. Kastrůlek sundejte a nechte stranou vychladnout. Poté vyjměte zázvor – již ho nebudete potřebovat.
  4. Meloun rozmixujte na pyré, které nechte vychladit v lednici.
  5. Do melounového pyré přilijte cukrový sirup (vytvořený z vody a cukru), vodku, citronovou šťávu a dobře promíchejte. Směs přendejte do misky s víkem a umístěte do ledničky na 2-3 hodiny, dokud se po stranách nezačne tvořit zmrzlá krusta.
  6. Po 2-3 hodinách směs pomocí vidličky (již by měla mít podobu ledových krystalek) promíchejte a vraťte do ledničky na další 2 hodiny, potom proces znovu opakujte.
  7. Před podáváním vraťte již hotovou Granitu do ledničky na 20 minut. Servírujte ve vychlazených skleničkách.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments