Ingredience
Žlutý meloun typu Galia
Půl citronu
100 g moučkového cukru
4 tenké plátky čerstvého zázvoru
1 lžíce vodky
125 ml vody
Postup
- Příprava: Oloupejte, vypeckujte a nakrájejte meloun na kostičky. Vymačkejte šťávu z citronu.
- Moučkový cukr a plátky zázvoru dejte do malého kastrůlku a zalijte 125 ml vody. Na mírném plameni směs míchejte tak dlouho, dokud se cukr ve vodě nerozpustí a potom dalších 5 minut.
- Kastrůlek sundejte a nechte stranou vychladnout. Poté vyjměte zázvor – již ho nebudete potřebovat.
- Meloun rozmixujte na pyré, které nechte vychladit v lednici.
- Do melounového pyré přilijte cukrový sirup (vytvořený z vody a cukru), vodku, citronovou šťávu a dobře promíchejte. Směs přendejte do misky s víkem a umístěte do ledničky na 2-3 hodiny, dokud se po stranách nezačne tvořit zmrzlá krusta.
- Po 2-3 hodinách směs pomocí vidličky (již by měla mít podobu ledových krystalek) promíchejte a vraťte do ledničky na další 2 hodiny, potom proces znovu opakujte.
- Před podáváním vraťte již hotovou Granitu do ledničky na 20 minut. Servírujte ve vychlazených skleničkách.