Frittata s brokolicí a mascarpone

Lehká večeře? Frittata s brokolicí a mascarpone je jasnou volbou!

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

20 minut + 35 minut pečení

Ingredience

  • 70 g mascarpone
  • 25 g petržele hladkolisté
  • 150 g jogurtu řeckého typu
  • 12 středně velkých vajec z volného chovu
  • 1 červená cibule
  • 100 g brokolice Tenderstem® nebo brokolice fialové
  • 2 lžičky olivového oleje

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Brokolici nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky i stonky petržele nasekáme nadrobno.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). 
  3. Obdélníkový plech o délce 30 cm vyložíme pečicím papírem.
  4. Na široké pánvi na středním plameni rozehřejeme olej. 
  5. Vložíme brokolici a smažíme 4 minuty, dokud není zlehka ožehlá.
  6. Sundáme brokolici z pánve. Do pánve vložíme cibuli a smažíme 4 minuty. Dbáme na to, aby kolečka držela pohromadě.
  7. V míse vyšleháme vajíčka s jogurtem. 
  8. Přimícháme petržel a směs nalijeme do formy. 
  9. Opatrně poklademe zeleninou (která se vlastní vahou trochu ponoří) a zakapeme mascarpone.
  10. Pečeme 25 minut, resp. dokud směs dostatečně neztuhne. 
  11. Necháme trochu zchladnout, vyndáme z formy a podáváme.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments