Ingredience
- 70 g mascarpone
- 25 g petržele hladkolisté
- 150 g jogurtu řeckého typu
- 12 středně velkých vajec z volného chovu
- 1 červená cibule
- 100 g brokolice Tenderstem® nebo brokolice fialové
- 2 lžičky olivového oleje
Postup
- Příprava: Brokolici nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky i stonky petržele nasekáme nadrobno.
- Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
- Obdélníkový plech o délce 30 cm vyložíme pečicím papírem.
- Na široké pánvi na středním plameni rozehřejeme olej.
- Vložíme brokolici a smažíme 4 minuty, dokud není zlehka ožehlá.
- Sundáme brokolici z pánve. Do pánve vložíme cibuli a smažíme 4 minuty. Dbáme na to, aby kolečka držela pohromadě.
- V míse vyšleháme vajíčka s jogurtem.
- Přimícháme petržel a směs nalijeme do formy.
- Opatrně poklademe zeleninou (která se vlastní vahou trochu ponoří) a zakapeme mascarpone.
- Pečeme 25 minut, resp. dokud směs dostatečně neztuhne.
- Necháme trochu zchladnout, vyndáme z formy a podáváme.