Ingredience
100 g másla
100 g třtinového cukru
1 lžička omáčky ze slaného karamelu
100 g mixu ořechů
200 g čokolády
100 g hladké mouky
Postup
- Příprava: Ořechy nasekejte nadrobno.
- Předehřejte si troubu na 180°C/350°F/plyn 4. Vyložte dva plechy pečicím papírem nebo silikonovými pláty.
- Na malou pánev dejte máslo, cukr a slaný karamel a mírně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Sundejte z plotny a do pánve přidejte mouku a nasekané ořechy. Dobře promíchejte.
- 3Připravte si 18 florentýnek tak, že na každý připravený plech nandáte devět lžic směsi a necháte jim dostatek místa, protože se během pečení zvětší.
- Pečte 8-10 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Nechte florentýnky vychladnout.
- Rozehřejte čokoládu (TIP: rozehřejte čokoládu ve vodní lázni).
- Každou florentýnku potřete rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.