Dortíky Pavlova s kávovou šlehačkou a pekanovými ořechy

Recept na ideální vánoční dezert.

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

150 minut (60 minut pečení)

Ingredience

  • 75 g rozpůlených pekanových ořechů

  • 4 bílky ze středně velkých vajec

  • 200 g cukru krupice

  • 100 g hořké čokolády

  • 300 ml tučné smetany (ke šlehání)

  • 2 pol. lžíce moučkového cukru

  • 2 pol. lžíce silné kávy

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu přehřejeme na 150 °C (horkovzdušnou na 130 °C). Nakrájíme na jemno 25 g pekanových ořechů. Bílky vlijeme do čisté mísy a vymícháne dotuha. Po lžících přidáváme cukr a po každé lžíci sníh dobře promícháme, dokud není hladký a lesklý. Vmícháme najemno nakrájené pekanové ořechy.
  2. Vyložíme dva plechy na pečení pečícím papírem. Ze sladké sněhové hmoty utvoříme lžící šest kulatých vyšších placek o průměru 11 cm (3 na každém plechu). Vložíme plechy do trouby na nejnižší rošty a snížíme teplotu na 100 °C, resp. 80 °C.
  3. Pečeme 1 hodinu, poté troubu vypneme, ale neotvíráme dvířka. Sněhové pusinky necháme v troubě 2 hodiny chladnout.
  4. V tepluvzdorné míse ve vodní lázni necháme rozpustit čokolády. Rozpuštěnou čokoládu rozprostřeme v tenké vrstvě na pečící papír a necháme ztuhnout.
  5. V 45stupňovém úhlu táhneme po povrchu čokolády čepel nože a seškrabujeme čokoládové kudrlinky. Kudrlinky odkládáme na talíř a necháme úplně vychladnout, aby se s nimi dalo nadále pracovat.
  6. Z trouby vytáhneme pusinky a opatrně je přesuneme na servírovací talíře. Náplň připravíme vyšleháním smetany s moučkovým cukrem.
  7. Přimícháme kávu a lžící přeneseme směs doprostřed sněhových pusinek. Nakrájíme nahrubo zbytek opečených pekanových ořechů a dortíky jimi posypeme. Před podáváním ozdobíme čokoládovými kudrlinkami.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments