Ingredience
100 ml kávy
200 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové lusky
200 ml plnotučného mléka
4 lžičky javorového syrupu
Kostky ledu
Postup
- Příprava: Rozpůlte vanilkové lusky. Před přípravou „Cold Brew káva se smetanou s příchutí javorového sirupu a vanilky“ si připravte kávu následujícím způsobem
- Cca 90 g kávy (namleté nahrubo) vsypte do konvičky na french press.
- Zalijte 1 l studené vody pokojové teploty.
- Konvičku pečlivě utěsněte například potravinářskou fólií.
- Konvičku umístěte přes noc do lednice.
- Sítkem french pressu kávu přefiltrujte.
- Smetanu nalijte do malého rendlíku.
- Z vanilkových lusků vyjměte semínka a přidejte je společně s lusky do smetany.
- Přiveďte k varu, poté dejte stranou a nechte 20 minut louhovat.
- Zceďte do džbánku a vyšlehejte s mlékem a javorovým sirupem.
- Do připravené skleničky dejte ledové kostky a do dvou třetin nalijte kávu.
- Navrch kávy přidejte smetanovou směs a podávejte.