Cold Brew káva se smetanou s příchutí javorového sirupu a vanilky

Nechte se ledově osvěžit!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

Příprava: 15 minut (+ 24h uležení v lednici); Vaření. 5 minut

Ingredience

  • 100 ml kávy

    200 ml smetany ke šlehání

    2 vanilkové lusky

    200 ml plnotučného mléka

    4 lžičky javorového syrupu

    Kostky ledu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Rozpůlte vanilkové lusky. Před přípravou „Cold Brew káva se smetanou s příchutí javorového sirupu a vanilky“ si připravte kávu následujícím způsobem
  2. Cca 90 g kávy (namleté nahrubo) vsypte do konvičky na french press.
  3. Zalijte 1 l studené vody pokojové teploty.
  4. Konvičku pečlivě utěsněte například potravinářskou fólií.
  5. Konvičku umístěte přes noc do lednice.
  6. Sítkem french pressu kávu přefiltrujte.
  7. Smetanu nalijte do malého rendlíku.
  8. Z vanilkových lusků vyjměte semínka a přidejte je společně s lusky do smetany.
  9. Přiveďte k varu, poté dejte stranou a nechte 20 minut louhovat.
  10. Zceďte do džbánku a vyšlehejte s mlékem a javorovým sirupem.
  11. Do připravené skleničky dejte ledové kostky a do dvou třetin nalijte kávu.
  12. Navrch kávy přidejte smetanovou směs a podávejte.